Κως: Νεκρό το τρίχονο αγοράκι που αγνοούταν στη θάλασσα

Μετά από σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με λέμβο που μετέφερε μετανάστες

Δείτε το video από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Xωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένα τρίχρονο παιδί από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, μετά τη σύγκρουση τα ξημερώματα, περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος με λέμβο που μετέφερε μετανάστες.

Το περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού. Το σκάφος του Λιμενικού την ώρα εκείνη πραγματοποιούσε προγραμματισμένη περιπολία, ενώ η λέμβος που μετέφερε 34 πρόσφυγες και μετανάστες (ανάμεσά τους και μία έγκυο γυναίκα), φέρεται να μην είχε φώτα ναυσιπλοϊας.

Η λέμβος αναποδογύρισε από τη σύγκρουση με αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να βρεθούν στη θάλασσα. 

Το Λιμενικό αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες που ελέγχονται, η λέμβος που μετέφερε τους αλλοδαπούς δε διέθετε καμιά απολύτως σήμανση, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτήν δεν φορούσαν σωσίβια. Επίσης διευκρινίστηκε ότι και τα δύο σκάφη βρίσκονταν σε κίνηση όταν συγκρούστηκαν.

Πρώτος εντοπίστηκε ο ένας ενήλικας αγνοούμενος ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και στη συνέχεια βρέθηκε το άψυχο σώμα του τρίχρονου αγοριού. 

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό ενός ακόμα ενήλικα αγνοούμενου, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top