Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη

Ο Μητροπολίτης του νησιού τον έθεσε σε διαθεσιμότητα

Την τοπική κοινωνία έχουν αναστατώσει οι πληροφορίες ότι ο ιερέας σε χωριό της νότιας Κέρκυρας φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία. Ο παπάς φέρεται να ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του πριν από 3 – 4 χρόνια, όμως τώρα έγινε γνωστό, σύμφωνα με το corfutvnews. Η ξαφνική φυγή του ιερέα από το χωριό, εδώ και τρεις εβδομάδες,  ενίσχυσε τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει αρχικά. 

Πλέον οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη πολύ γρήγορα. Οι γονείς της ανήλικης έχουν καταθέσει μήνυση κατά του ιερέα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και έχει διαταχθεί προανάκριση.

Πριν από 20 ημέρες υπήρξε ένα συμβάν – συμπλοκή μεταξύ συγγενικού προσώπου της ανήλικης και του 60χρονου ιερέα.  Μετά από αυτό το συμβάν ο ιερέας δεν εμφανίστηκε ξανά στην ενορία του και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το corfutvnews, ζει εκτός Κέρκυρας.

Mητροπολίτης Κέρκυρας: Τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ιερέας 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στη Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:

1. Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.

2.  Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.

3. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιότατος επισημαίνει τη θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δε δικαιολογείται και δε συγκαλύπτεται.

4. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από τη Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.