Φωτιά στα Τουρκοβούνια και τον Υμηττό

Οι πυρκαγιές δεν απειλούν σπίτια

Συναγερμός σήμανε νωρίς το μεσημέρι στην Πυροσβεστική, εξαιτίας δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα και βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Η πρώτη είναι κοντά στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα και η δεύτερη στα Τουρκοβούνια, στη Θέση Λατομείο.

Η φωτιά στο Βύρωνα εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο με χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Γρανικού και προς το παρόν δεν παρουσιάζει άμεσο κίνδυνο επέκτασης σε κατοικημένη περιοχή.

Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου, υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών. 

Προς διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων η Τροχαία έχει προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας  επί των οδών Καραολή και Δημητρίου (απο τη συμβολή της με τη Φορμίωνος) και Γρανικού, στη λεωφόρο Καρέα. 

Στόχος των πυροσβεστών είναι η έγκαιρη οριοθέτηση του μετώπου της πυρκαγιάς, ώστε να αποτραπεί κίνδυνος επέκτασης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όσον αφορά στη δεύτερη πυρκαγιά στο Γαλάτσι, είναι κοντά στον οικισμό Παπανδρέου στη θέση Λατομείο δίχως προς το παρόν να απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή. Φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλγχο. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής,κατορθώνοντας να θέσουν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο . 

Μ. Λαγάνης