Το «ευχαριστώ» του Νίκου Χαρδαλιά στους πιλότους των Canadair

Ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας τους εξέφρασε τον θαυμασμό του

Νικος Χαρδαλιας

Τις θερμές του ευχαριστίες και τον θαυμασμό του προς τους πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη βάση των Καναντέρ (Canadair) στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης της Π.Α. (ΔΑΥ) στην Ελευσίνα.

 

 

Ο γενικός γραμματέας ξεναγήθηκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355ΜΤΜ) και στο κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & αεροπυρόσβεσης, στις οποίες βρίσκονται τα αεροσκάφη Canadair CL- 215 και Canadair CL- 415, αντίστοιχα. Οι ανωτέρω Μοίρες έχουν ως αποστολή τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό, καθώς και την εκτέλεση αποστολών έρευνας - διάσωσης.

Ο γενικός γραμματέας ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας για την αυτοθυσία του κατά το δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών και εξέφρασε το θαυμασμό του για τις ηρωικές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

Επίσης, επισκέφθηκε και τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου «Sikorsky S-64», όπου συνομίλησε με τους χειριστές και τεχνικό προσωπικό.

Εύβοια: Video μέσα από το πιλοτήριο Canadair την ώρα της κατάσβεσης

Φωτιά Εύβοια: Φωτογραφίες μέσα από το πιλοτήριο των Chinook του Στρατού

Τον γενικό γραμματέα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο, καθώς και τον διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), υποστράτηγο ΠΣ Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, υποδέχτηκε ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top