Έκρηξη σε σκάφος στη Χαλκιδική: Αγωνία για την 4χρονη κόρη της οικογένειας

Ο ήρωας πατέρας που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά

Μια πενταμελής οικογένεια Σέρβων επέβαινε στο ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη το μεσημέρι στη μηχανή με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες στον κόλπο του Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από δημοσιογράφος του Star, Λευκή Γεωργάκη,  η μητέρα και οι δύο από τις τρεις ανήλικες κόρες της, με το που ακούστηκε ο κρότος της έκρηξης πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν. Η μικρότερη κόρη της οικογένειας, μόλις τεσσάρων ετών εκτινάχθηκε από το ωστικό κυμά, ενώ ο πατέρας προσπάθησε να βγάλει το σκάφος στην ακτή, ενώ αυτό φλεγόταν. 

Και οι πέντε μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου εξετάστηκαν από τους γιατρούς, όμως η κατάσταση της τετράχρονης κόρης του κρίθηκε σοβαρότερη και αποφασίστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται με τραύματα στον θώρακα και την κοιλιά. 

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα και άλλη μία κόρη της οικογένειας, επτά ετών. Το κορίτσι έχει κάποιους μώλωπες, ενώ η μητέρα θα μπει χειρουργείο για αποκατάσταση κατάγματος στο δάχτυλο του δεξιού ποδιού. Το Λιμενικό Σώμα ερευνά τα αίτια της έκρηξης. 

Το χρονικό

Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια εκατοντάδων λουόμενων, οι οποίοι έτρεξαν με πυροσβεστήρες και κουβάδες να σβήσουν τη φωτιά. 

Το σκάφος κάηκε ολοσχερώς, ενώ τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star