Θύελλα αντιδράσεων για τη νέα επίθεση στην Athens Voice

Εικόνες καταστροφής μέσα στα γραφεία της εφημερίδας

Έντονες  αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice» στο κέντρο της Αθήνας.

Εικόνες καταστροφής μέσα στα γραφεία της Athens Voice - φωτογραφία: Eurokinissi

Σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος καταδίκασαν το περιστατικό, τονίζοντας πως η επίθεση αυτή είναι επίθεση στη Δημοκρατία. 

Νέα επίθεση στα γραφεία της Athens Voice

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν παντού μαύρε μπογιές - φωτογραφία: Eurokinissi

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα».
Για πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης έκανε λόγο το ΚΙΝΑΛ. 

Για «επίθεση στη Δημοκρατία» έκαναν λόγο τα κόμματα - φωτογραφία: Eurokinissi

«Η επίθεση στα γραφεία της Athens Voice είναι πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου, δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας. Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του», αναφέρει το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Θεοδωράκης: «Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο»

O Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση στο twitter έγραψε τα εξής σχετικά με την επίθεση:

Όλα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας - φωτογραφία: Eurokinissi

«Μασκοφόροι με λοστούς έσπασαν την Athens Voice. Στο παρελθόν την είχαν κάψει. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο – τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και όχι μόνο οι βάνδαλοι. Κουράγιο παιδιά».

Οι ζημιές είναι μεγάλες μέσα στην εφημερίδα - φωτογραφία: Eurokinissi

Όλα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης όταν δέκα άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας έσπασαν με λοστούς τα γραφεία, πέταξαν μαύρες μπογιές και εκτόξευσαν απειλές κατά των εργαζομένων και στη συνέχεια αποχώρησαν. Λίγο αργότερα με ανάρτησή της ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice χτίζουν μια απολίτικη μάζα υπάκουων κανίβαλων».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν και στους εργαζόμενους - φωτογραφία: Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε με αφορμή μια ανάρτηση της Athens Voice που αφορούσε στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο Νίκαιας, όταν νοσοκόμα πήδησε από το παράθυρο για να γλιτώσει τη σύλληψη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. 

«Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Νίκαιας, πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του Προεδρικού», ήταν το σχόλιο της Athens Voice.