Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στην Αττική μετά το μεσημέρι

Κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα

καιρος

Καταιγίδες αναμένονται και σήμερα στην περιοχή της Αττικής, με τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.

 

 

Γενικότερα, τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως στη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.

 Στη Δυτική Ελλάδα και στη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και θα επηρεάσουν τοπικά τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τα δυτικά τμήματα της Θράκης. Βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου.

 

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 16 έως 32, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 17 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη 18/06 - 560 κεραυνοί στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τρίτης 17/06/2019 στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε μέχρι τις 20:30 περισσότερους από 6.500 κεραυνούς.

Παράλληλα ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύτηκαν από χαλαζόπτωση εκδηλώθηκανστα νότια κυρίως τμήματα της Αττικής και στην πόλη της Αθήνας. Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και του Σαρωνικού (συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Αργολίδας και της Κορινθίας) καταγράφηκαν 560 κεραυνοί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top