Έγκλημα στου Γουδή: Η συγκλονιστική απολογία της μητροκτόνου

«Την αγαπούσα τη μαμά μου όσο τίποτ΄άλλο στον κόσμο»

Δείτε στο video τη στιγμή που η 68χρονη οδηγείται στον ανακριτή 

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή η 68χρονη μητροκτόνος, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε τη μητέρα της και στη συνέχεια τη μετέφερε τυλιγμένη μέσα σε κουβέρτα, παρατώντας τη στη μέση του δρόμου. 

Στο πλευρό της βρέθηκαν τα δύο της παιδιά που έχουν τον δύσκολο ρόλο από τη μία να στηρίξουν τη μητέρα τους και από την άλλη να κηδέψουν τη γιαγιά τους.Παράλληλα έγινε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισής της, Σπύρου Δημητρίου, να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Στην απολογία της περιέγραψε πόσο αγαπούσε τη μητέρα της, αλλά και πώς επιβαρύνθηκε η κατάσταση της υγείας της:

«Εγώ τη μαμά μου την αγαπούσα όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Ήμουνα μοναχοπαίδι. Σε όλη μου τη ζωή η μαμά μου ήταν μαζί μου. Έχω δύο παιδιά. Στις γέννες μου ήταν μαζί μου. Παντού ήταν μαζί μου. Ατύχησα στο γάμο μου και ζούσα μαζί με τη μαμά μου στο Γουδή. Από το 1978 έμενε η μαμά μου μαζί μου και με τον άντρα μου και τα παιδιά μου. Χώρισα πριν από 26 χρόνια και τα παιδιά μου έφυγαν από το σπίτι πριν από 20 χρόνια. Από τότε μέναμε μαζί με τη μαμά μου, οι δυο μας» 

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Τα πρώτα σημάδια άνοιας 

«Στην αρχή δεν ήξερα τι ήταν, νόμιζα πως ήταν σπάσιμο νεύρων. Αργότερα κατάλαβα ότι ήταν άνοια βαριάς μορφής. Συνέχεια ξέχναγε και με κατηγορούσε ότι της έπαιρνα τα πράγματα και ότι δεν την άφηνα να βγαίνει από το σπίτι. Όταν γινόταν καλύτερα μου έλεγε πόσο με αγαπούσε και της έλεγα κι εγώ πόσο την αγαπούσα. Τη φρόντιζα και συνέχεια με έπαιρναν τηλέφωνο από την Αστυνομία και πήγαινα και την έπαιρνα. Όλη την ώρα αυτό γινόταν» ανέφερε η 68χρονη γυναίκα.

«(…) Πριν δύο βδομάδες πήγε στο “Γεννηματά” για να χειρουργηθεί επειδή είχε πέσει από ένα παγκάκι. Βγήκε από το Νοσοκομείο και ήταν σαν φυτό. Ούτε μπορούσε να μιλήσει, ούτε καταλάβαινε τίποτα. Μόνο κουνιόταν αριστερά και δεξιά. Τον τελευταίο καιρό με παρακαλούσε να πεθάνει. Συνέχεια μου έλεγε ότι ήθελε να συναντήσει τους γονείς της και τον άντρα της που είχαν πεθάνει. Ήταν 97 χρονών. Δεν είχε άλλη ζωή και βασανιζόταν. Συνέχεια έκλαιγα που την έβλεπα έτσι. Σήμερα το πρωί, κατά τις οχτώ παρά τέταρτο, τη βρήκα κατουρημένη στο κρεβάτι της. Ήταν σε κακά χάλια. Τότε κατάλαβα ότι είχε τελειώσει η ζωή της, δεν μπορούσε να ζήσει άλλο έτσι. Ήταν θέμα χρόνου να πεθάνει και θα πέθαινε βασανισμένη. Γι’ αυτό της έβαλα σελοτέιπ, αυτό το φαρδύ, στο στόμα και στη μύτη και έσβησε ήσυχα σε πέντε λεπτά. Της έκλεινα τα μάτια στην αρχή και εκείνη τα άνοιγε και με κοιτούσε, ώσπου τα κράτησε κλειστά και “έφυγε”. Μετά μάζεψα τα ρούχα της για να τα πετάξω, γιατί δεν άντεχα να τα βλέπω. Δεν άντεχα να βλέπω και τη μαμά μου πεθαμένη στο σπίτι. Μπορείς να βλέπεις τη μαμά σου πεθαμένη στο σπίτι σου; Γι’ αυτό την έβγαλα από το σπίτι. Τη σκέπασα προηγουμένως με ένα χειμωνιάτικο μάλλινο κιλίμι δικό της. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν ήθελα να φύγει η μαμά μου. Τη λάτρευα, μόνο να ελευθερωθεί ήθελα. Δεν είχε άλλη ζωή μέσα της, βασανιζόταν». 

Η στιγμή που τη σέρνει το πτώμα μέσα στην κουβέρτα

Σε video-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας από το Open, η 68χρονη φαίνεται να σέρνει τη σορό της μητέρας της στη μέση του δρόμου. 

Σύμφωνα με το Open ήταν μέρα ακόμα και συγκεκριμένα 16:52 το απόγευμα, όταν περαστικοί αντίκρισαν την 68χρονη να σέρνει με δυσκολία στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου την κουβέρτα στην οποία είχε τυλίξει το άψυχο κορμί της άτυχης 92χρονης.

Οι διερχόμενοι την παρακολουθούσαν με απορία να αφήνει αυτό που έσερνε στη Σινώπης, δίχως να τους πηγαίνει το μυαλό στο περιεχόμενο.

Στη συνέχεια το video καταγράφει την καθ΄ομολογίαν μητροκτόνο να επιστρέφει και να πλησιάζει έναν άνδρα ο οποίος την παρακολουθούσε.

Εικάζεται ότι τον γνώριζε και επιχείρησε να του αποσπάσει την προσοχή.

Τελικά παρέμεινε στο σημείο για περίπου πέντε λεπτά προκειμένου να παρακολουθήσει την κατάσταση.

Οταν τη συνέλαβαν οι αστυνομικοί, τους είπε ότι άφησε στο σημείο τη μητέρα της, επειδή δεν είχε δύναμη να την απομακρύνει περισσότερο από το σπίτι της. 

Δείτε στο video από το δελτίο ειδήσεων του Open τη στιγμή που σέρνει τη σορό της μητέρας της μέσα σε κουβέρτα

Η στιγμή που τη συλλαμβάνουν

Στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, φαίνεται η στιγμή που η 68χρονη οποία βγαίνει έξω από το διαμέρισμα σαν να μην συμβαίνει τίποτα κα τη συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτωνιών της Ασφάλειας.

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τη στιγμή της σύλληψής της
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top