Ο Νάσος Ηλιόπουλος στο STAR: Καθαριότητα, πράσινο,φωτισμός σε όλη την Αθήνα

Σκοπεύει να ζωντανέψει περιοχές όπως τα Σεπόλια, τα Πατήσια και τον Κολωνό

Προτεραιότητα στις γειτονιές της Αθήνας δίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τον Άρη Λάμπο στα Σεπόλια και μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, μέσα στο γήπεδο όπου έκανε προπόνηση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Ανοιχτή πόλη», συγκεκριμένα για την περιοχή που είμαστε λίγο πιο πάνω υπάρχει ένας εγκαταλειμμένος χώρος, παλιός βιομηχανικός χώρος. Αυτός ο χώρος πρέπει να γίνει χώρος πρασίνου για τη γειτονιά. Είναι κάτι το οποίο το διεκδικούν οι κάτοικοι εδώ και πολλά χρονιά.  Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν 15 τέτοιοι χώροι συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων» περιγράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σκοπεύει να ζωντανέψει περιοχές όπως τα Σεπόλια, τα Πατήσια και τον Κολωνό όπου η υποβάθμιση είναι αισθητή. 

«Ξεκινάμε από αυτά που μπορεί να φαίνονται μικρά όπως καθαριότητα, πράσινο, φωτισμός, ελεύθεροι χώροι. Στην πραγματικότητα είναι όροι αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή την πόλη» εξηγεί ο κ. Ηλιόπουλος.
Χώροι πρασίνου οι σχολικές ταράτσες

«Η Αθήνα έχει σχεδόν 400 κτιριακά σχολικά συγκροτήματα. Φανταστείτε πόσα τετραγωνικά μέτρα δημόσιας ταράτσας μιλάμε αυτή τη στιγμή. Σε όλη την Ευρώπη στις δημόσιες ταράτσες είτε φτιάχνουν πράσινες ταράτσες, είτε χρησιμοποιούν φωτοβολταϊκά για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων».

Ένας από τους τρόπους αναβάθμισης της κάθε γειτονιάς για το Νάσο Ηλιόπουλο είναι οι πολιτικές ένταξης για τους μετανάστες.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top