Μέχρι και σκηνές έστησαν στο υπουργείο Υγείας καθαρίστριες

Διεκδικούν παράταση των συμβάσεών τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου έξω άπο το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν παράταση των συμβάσεών τους και καταγγέλλουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, παρά τις δεσμεύσεις του, έκλεισε τα μάτια στο πρόβλημα που δημιουργείται και τις αθέτησε, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο στα τέλη Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι από το υπουργείο επιδιώκουν να μπουν, οι καθαρίστριες, σε ένα διαγωνισμό παρωδία, όπου θα γίνουν πολυάριθμες αιτήσεις υποψηφίων και οι σημερινές καθαρίστριες που εργάζονται για περισσότερα από 10 χρόνια στο Δρομοκαΐτειο θα απολυθούν.

Αυτή τη φορά, εκτός από τα μεγάλα πανό τα οποία αναρτούν στην είσοδο του κτιρίου, έστησαν και σκηνές, διαμηνύοντας ότι δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Η επίπληξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον Παύλο Πολάκη

Την ώρα της συγκέντρωσης  στο κτίριο έφτασε ο υπουργός υγείας με τη μηχανή του. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ που ήταν παρών, όταν είδε ότι πάρκαρε στο πεζοδρόμιο του έκανε επίπληξη.

«Υπουργέ το μηχανάκι κατέβασέ το κάτω. Θα περάσουν οι ανάπηροι από εδώ. Στο υπουργείο είστε. Είναι οι καθαρίστριες εδώ» του είπε.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Γιαννακός προκάλεσε τον Υπουργό να πάρει τη ντουντούκα και να απαντήσει στα αιτήματά τους, όπως είχε κάνει με πάθος σε μία πρόσφατη συγκέντρωσή τους.  Ο Παύλος Πολάκης έβγαλε το κράνος του, δε μίλησε και μπήκε στο κτίριο χωρίς να διεκδικήσει τη ντουντούκα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top