Τραυματιοφορείς έξω από το Υπ.Υγείας - Χτύπησαν τα κατεβασμένα ρολά

Καταγγέλουν άθλιες συνθήκες εργασίας και έλλειψη προσωπικού

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν τραυματιοφορείς, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας και κυρίως για την έλλειψη προσωπικού. 

Περίπου 40 άτομα, έχοντας μαζί τους ένα φορείο κι ένα καροτσάκι, χτύπησαν τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου, αφού πρωτίστως τους είπαν ότι δεν μπορούν να συναντήσουν τον Παύλο Πολάκη, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός βρισκόταν στη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή. 

Οι τραυματιοφορείς μιλώντας στον δημοσιογράφο του star.gr, Μιχάλη Λαγάνη, κατήγγειλαν άθλιες συνθήκες εργασίας, ελάχιστον προσωπικό που εργάζεται υπερωρίες για να καλυφθούν οι εφημερίες, αλλά και επιθέσεις αγανακτισμένων συγγενών και ασθενών.

O κ.Ορφανός, πατέρας τεσσάρων παιδιών, εργάζεται με σύμβαση εδώ και τρία χρόνια στο Αττικό νοσοκομείο. «Είμαστε ελάχιστοι με αποτέλεσμα να δουλεύουμε τέσσερα άτομα το πρωί, τέσσερα το απόγευμα, τρία στα επείγοντα κι ένας τραυματιοφορέας για όλο το νοσοκομείο». Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχει συμβεί να χειροδικήσει συνοδός ασθενή και να χειροδικήσει σε συνάδελφό του, στο Αττικό νοσοκομείο. «Ο κόσμος δυσανασχετεί» κατέληξε. 

Πάντως, αφού οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν, επικοινώνησαν μαζί τους από το υπουργείο και τους είπαν να επιστρέψει μία αντιπροσωπεία, ώστε να καταθέσει υπόμνημα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου. 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης