Το βιβλίο του Μ. Παπαϊωάννου για την «Περιπέτεια της Δικαιοσύνης»

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής

Τις ιστορικές ρίζες που έχει η κρίση την οποία διέρχεται η Ελληνική Δικαιοσύνη, επιχειρεί να αναδείξει το βιβλίο του δικηγόρου και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, που παρουσιάσθηκε σε κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής.

Ο τίτλος του βιβλίου δεν είναι τυχαίος όπως είπε ο συγγραφέας του. «Υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα: Γιατί έγραψα αυτό το βιβλίο. Έχω μια βαθιά ανησυχία για το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους Δημοκρατικούς μας θεσμούς. Βαθιά έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει ιστορική αυτογνωσία στη χώρα μας και ότι όλα τα ζητήματα τα αντιμετωπίζουμε επιφανειακά και πολλές φορές με το στοιχείο του λαϊκισμού» δήλωσε ο κος Παπαιωάνου.

Την εκδήλωση της παρουσίασης από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη, συντόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. 

Το «παρών» έδωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Σημίτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι του πολιτικού, δικαστικού και επιχειρηματικού κόσμου. Ανάμεσά τους ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Για μένα ο τίτλος του βιβλίου "Η Περιπέτεια της Δικαιοσύνης" υποδηλώνει πώς βίωσε ο συγγραφέας του βιβλίου, τη σχέση του και τη διαδρομή του με τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κος Πικραμμένος.

Για το βιβλίο μίλησε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΕΣΡ και επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρομάνος, αναφερόμενος στα στοιχεία θεσμικής υπανάπτυξης και παρακμής.

«Η απάντηση δε για τη βασική αιτία εμπεριέχεται στο σπουδαίο βιβλίο του κ. Παπαϊωάννου και οπωσδήποτε συνδέεται με την παράδοση στην οποία εντάσσεται ο δικαστικός μας βίος» τόνισε.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top