Οι "Συγκλίσεις" για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε το Convergences Greece Forum  με θέμα τις βιώσιμες πόλεις

Με στόχο να αναδειχτούν οι βέλτιστες πρακτικές αλλά και να δημιουργηθεί γόνιμο έδαφος για «Συγκλίσεις» και συνέργειες, πραγματοποιήθηκε το Convergences Greece Forum  με θέμα τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες. Το πλέον διαδραστικό και πρωτότυπο forum, που φέρνει κοντά  αντίθετους κόσμους για καλό σκοπό, ήρθε για πρώτη φορά στην  Aθήνα με πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel 

Η νέα πρωτοβουλία ήρθε από την Γαλλία ενώ οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 5000 κάθε χρόνο. Στην Αθήνα σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, οργανώσεις,  ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και πολίτες  συμμετείχαν σε έναν ανοικτό διάλογο, αναζητώντας από κοινού λύσεις σε σημαντικά προβλήματα.

Μεταξύ άλλων στην εναρκτήρια εκδήλωση βρέθηκαν επί σκηνής στο ιστορικό Θέατρο Ολύμπια, ο βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης οικονομολόγος Μοχάμεντ Γιουνούς και  ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, o Γερμανός καθηγητής Χανς Γιόακιμ Σελνχούμπερ.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και  η σύζυγος του Μαρέβα, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η πρέσβυς καλής θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ  η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη, ο Αντρίκος Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου και άλλοι εκπρόσωποι από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό διπλωματικό και επιχειρηματικό χώρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top