Γιατί φωτίστηκαν με μπλε χρώμα η Αψίδα του Αδριανού και ο Δρομέας

«Light it up Blue» κάθε 2 Απριλίου

Σε χρώμα μπλε φωτίστηκαν η Αψίδα του Αδριανού και ο Δρομέας, το βράδυ της Τρίτης,  ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού. Εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα άτομα με αυτισμό. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (Ψήφισμα 62/139) στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και «γιορτάζεται» αρχής γενομένης από το 2008.
«Light it up Blue»

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Light it up Blue».

Η πρωτοβουλία ανήκει στη δεύτερη σύζυγο του εμίρη του Κατάρ

Η πρωτοβουλία ανήκε στη Μοζά Μπιντ Νασέρ Αλ-Μισνέντ, δεύτερη σύζυγο του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ-Θάνι. Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

1 στα 42 αγόρια και 1 στα 189 κορίτσια γεννιούνται με αυτισμό

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), 1 στα 42 αγόρια και 1 στα 189 κορίτσια που γεννιούνται, διαγιγνώσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Αυτό σημαίνει πως στη χώρα μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 150.000 άτομα με Αυτισμό.