Θεσσαλικός κάμπος: Μύρισε άνοιξη από τις ανθισμένες αμυγδαλιές

Εν αναμονή του «υπερόπλου» της διατροφής οι αμυγδαλοπαραγωγοί

Η καρδιά του αμυγδάλου χτυπά στο Θεσσαλικό κάμπο. Λαρισαίοι παραγωγοί μεταφέρουν τα μυστικά καλλιέργειας της ελληνικής υπερτροφής, αλλά και μαγευτικές εικόνες από τα ανθισμένα δέντρα που παραδοσιακά φέρνουν την άνοιξη. 

Ο Θεσσαλικός κάμπος μύρισε άνοιξη. Οι αμυγδαλιές, αψηφώντας, όπως πάντα,  τις τρέλες του Μάρτη ξεπρόβαλαν τα λευκά τους άνθη, δικαιώνοντας ποιητές και λογοτέχνες που τις έχουν υμνήσει. 

Οι αμυγδαλοπαραγωγοί περιμένουν υπομονετικά τις αρχές του φθινοπώρου, για τη συγκομιδή του υπερόπλου της διατροφής.  

Ολοένα και περισσότεροι αγρότες στη Λάρισα στρέφονται στην καλλιέργεια αμυγδάλου, λόγω της αυξανόμενης  ζήτησης του όχι μόνο ως ξηρός καρπός, αλλά και ως ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κοσμετολογία

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσει κάποιος το αμύγδαλο για να πάρει όλες τις βιταμίνες του, τη βιταμίνη Ε που είναι το πιο γνωστό ή το ασβέστιο είναι να το φάει ωμό. 

Από κει και πέρα μπορεί να χρησιμοποιήσει το αμυγδαλέλαιο για καλλυντική χρήση, εξωτερική χρήση σε μαλλιά, πρόσωπο και σώμα. Τα αλείμματα επίσης είναι πολύ δημοφιλή.

Ο νομός Λάρισας κατέχει την πρώτη θέση στην εθνική παραγωγή αμυγδάλου. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top