Σε δίκη η φοιτήτρια που μαχαίρωσε τρεις συμφοιτήτριες της

«Είμαι  θύμα bullying», υποστηρίζει

ΟΑΕΔ

Είμαι  θύμα bullyng, υποστηρίζει η 22χρονη φοιτήτρια που κατηγορείται ότι το 2015 μαχαιρωσε τρεις συμφοιτήτριες της  στην επαγγελματική σχολή του ΟΑΕΔ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Το πρωτοφανές περιστατικό είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο . Η νεαρή κοπέλα υποστήριξε ότι έφθασε στο σημείο να μαχαιρώσει τα κορίτσια γιατί βίωνε φρικτά όπως είπε, μαρτύρια:

«Ξέρετε πώς είναι να σε κοροϊδεύουν συνεχώς; Με λέγανε θεούσα, μου λέγανε "πώς είσαι έτσι κοίτα τη φάτσα σου, είσαι σαν καλόγρια". Με βρίζανε, με εξευτέλιζαν συνέχεια. Μου λέγανε "είσαι τόσο άσχημη, είσαι κοντή, σπαστικιά και σπασικλάκι, Πόντια…".

Κάθε πρωί έκλαιγα, φοβόμουν πια να πάω στη Σχολή, δεν άντεχα μία ακόμη μέρα εφιαλτική, δεν καταλάβαινα γιατί μου το κάνουν αυτό, δεν μπορούσα να αντέξω, το έλεγα στους γονείς μου και εκείνοι οι καημένοι μου λέγανε να κάνω υπομονή, τελειώνει η Σχολή να πάρω το πτυχίο μου… Αλλά αυτό το πράγμα δεν μπορείς να το αντέξεις, δεν γίνεται…», λέει η 22χρονη για τις στιγμές που περνούσε σχεδόν καθημερινά.

Η δικηγόρος της Γιάννα Παναγοπουλου δήλωσε στο star.gr:

«Η Μαρία είναι ένα βασανισμένο πλάσμα που δυστυχώς βίωσε με τραυματικό τρόπο τον σχολικό εκφοβισμό το bullying .Επί μακρόν δεχόταν προσβλητικά σχόλια και λεκτική βία τόσο για την καταγωγή της όσο και για την εξωτερικό εμφάνιση ,είχε διαμαρτυρηθεί πάρα πολλές φορές στους υπεύθυνους της σχολής για τα όσα βίωνε και η ίδια αναφέρει ότι είχε λάβει αποβολή καθόσον θεωρείτο ανεπιθύμητη εξαιτίας της αντιδραστικής της συμπεριφοράς. Ωστόσο η θέση μας είναι ότι η Μαρία ουδέποτε υπήρξε Θύτης αλλά είναι το Θύμα ενός φαινομένου δυσάρεστου στα σχολεία όπως είναι το bullying».


Η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου 

 

Ρεπορτάζ: Τασούλα Παπανικολάου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top