Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για Άγιο Φως: Προϊόν υποκλοπής οι συνεντεύξεις

Συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ανάβει με αναπτήρα

Θύελλα προκάλεσε η σφοδρή αντίδραση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στο βιβλίο που παρουσιάζει μαρτυρίες ιερέων ότι το Άγιο φως ανάβει με αναπτήρα. Ο δικηγόρος του Πατριαρχείου μίλησε για υποκοή και μοντάζ. Όμως ο συγγραφέας πέρασε στην αντεπίθεση. Ισχυρίστηκε ότι όλοι γνώριζαν πως η κάμερα τους κατέγραφε.

Ο συγγραφέας του βιβλίου με ανάρτησή τους στο fb ισχυρίστηκε πως οι μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει είναι νόμιμες και οι συνεντευξιαζόμενοι γνώριζαν ότι καταγράφονται

Τι ισχυρίζεται ο συγγραφέας 

Βιντεοσκόπηση συνέντευξης με φανερή κάμερα, αλλά «χωρίς την απαραίτητη συγκατάθεσή του, δεν μπορεί ποτέ να είναι υποκλοπή.

Η ύπαρξη κάμερας δεν σημαίνει ότι αυτός γνωρίζει ότι θα δημοσιευτεί και θα χρησιμοποιηθεί σε ρεπορτάζ.

Η ύπαρξη ερασιτεχνικής κάμερας σημαίνει ότι ο αρχιεπίσκοπος Ισίδωρος έχει δώσει την συγκατάθεσή του.

Οι μαρτυρίες στο βιβλίο είναι ικανές να ανατρέψουν τα όσα γνωρίζαμε ως τώρα για την αφή του αγίου φωτός της Ανάστασης του Κυρίου.
Το ανέσπερο και αρχέγονο φως της Ανάστασης του Κυρίου προορίζεται για όσους το αντικρίζουν με τα μάτια της ψυχής.

Η παράδοση πρέπει να κρατείται αλώβητη εφόσον στηρίζεται σε θεολογικά κείμενα και στην παράδοση και κρίνεται ύποπτο να κυκλοφορεί παραμονές του Πάσχα.

Στο παρελθόν πολλοί επιστήμονες έχουν επιχειρήσει να διερευνήσουν την προέλευση του  Αγίου  φωτός. Το 2008 ο ρώσος   Καθηγητής Φυσικής, Αντρέι Βολκόβ χρησιμοποίησε ένα παλμοσκόπιο  για να  καταγράψει το φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ο  συγγραφέας παραθέτει μαρτυρίες αρκετών ιεραρχών που όπως ισχυρίζεται τεκμηριώνουν τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του.

Εν κατακλείδι, είναι φανταστική ιστορία ότι το Άγιο Φως ανάβει από ανθρώπινο χέρι, πράγμα το οποίο τεκμηριώνεται με αδιάσειστα στοιχεία στο βιβλίο μου «Λύτρωση  Περί του αγίου Φωτός»; 

Παρά τις αμφισβητήσεις και φέτος,  37.000 καντήλια κεριά και φώτα θα ανάψουν με μεγαλοπρέπεια στο ναό της Αναστάσεως λούζοντας με φως το σκοτάδι κάθε μορφής.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top