Εισαγγελέας: Με την υπόθεση της Άννυ πέρασα τη δοκιμασία του πατέρα

«Δεν έχω συναντήσει τέτοιο έγκλημα στα 36 χρόνια υπηρεσίας»

Δείτε τι είχε υποστηρίξει ο πατέρας της Άννυ στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Σίγουρος για την ενοχή του πατέρα της μικρής Άννυ εμφανίστηκε ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του, υποστηρίζοντας ότι τεμάχισε το άψυχο κορμί της κόρης του με το ίδιο μαχαίρι με το οποίο την σκότωσε. Ζήτησε, επίσης, την απαλλαγή της μητέρας και την καταδίκη του δεύτερου κατηγορούμενου για περιύβριση νεκρού.

Πατέρας μικρής Άννυ: «Ίσως να πήρε μόνη της ναρκωτικά»

Ο δικαστικός λειτουργός χαρακτήρισε την υπόθεση αυτή «πρωτοφανή» και δεν έκρυψε τη συναισθηματική δυσκολία που αντιμετώπισε διαβάζοντας τη δικογραφία. Μάλιστα, είπε ότι στα 36 χρόνια που είναι στην εισαγγελική έδρα και υπηρετεί  τη Δικαιοσύνη δεν έχει συναντήσει τέτοια περίπτωση.

Σοκάρει ο πατέρας της Άννυ: «Ήταν πέτρα και έσπασε. Έκοψα κάποια κομμάτια»

«Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις.  Αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός» είπε ο εισαγγελέας της έδρας. 

Ζήτησε την ενοχή του Σάββα Μπακαρτζίεφ για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, αναφέροντας ότι αυτός είναι μοναδικός υπεύθυνος για τον βασανιστικό θάνατο της Άννυ. 

«Δε στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε», είπε ο εισαγγελέας.

Περιέγραψε ότι στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα οι τοίχοι και τα πατώματα ήταν γεμάτοι αίματα, αποδεικνύοντας ότι εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός του μικρού κοριτσιού. 

Απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί αναρρόφησης, λέγοντας πως είναι ένα υπερασπιστικό τέχνασμα και αναρωτήθηκε γιατί τεμάχισε το παιδί, θέλοντας να το εξαφανίσει αν δεν ήταν υπεύθυνος για τον θάνατό του. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή της μητέρας της Άννυ, η οποία καθόταν στο εδώλιο νευρική και με σκυμμένο το κεφάλι και την απαλλαγή του φίλου του πατέρα της Άννυ από τη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ζήτησε, όμως, να κηρυχθεί ένοχος για περιύβριση νεκρού, καθώς εμφανίστηκε βέβαιος ότι συμμετείχε στον τεμαχισμό.