Αστυνομικά τμήματα: Βγάζουν μάνικες για να αποκρούσουν επιθέσεις!

Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί

Ανοχύρωτα και χωρίς  έμψυχο δυναμικό είναι τα περισσότερα τμήματα στην Αθήνα. Σοκ προκαλεί ο κυνική ομολογία  αστυνομικών στο Star ότι μπορούν να μπουν στο τμήμα ακόμη και ένοπλοι, χωρίς να το καταλάβει κανείς. 

Οι καταδρομικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας είναι μόνο η μία όψη του προβλήματος. Υπάρχει και η αθέατη πλευρά, το ίδιο σοκαριστική  μιας αστυνομίας που δείχνει να καταρρέει, όπως τουλάχιστον την βιώνουν και μας την περιγράφουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οι απλοί αστυνο μικοί μέσα στα τμήματα, όπως αυτό της Κυψέλης.

Ομολογία σοκ αστυνομικών: «Μπορούν να μπουν και με όπλα στα τμήματα!»

«Από ασφάλεια εδώ μέσα τι γίνεται; Καθόλου ασφάλεια, ο καθένας μπορεί να μπει και να βγει όποτε θέλει. Αν εγώ δηλαδή μπω με όπλο εδώ μέσα; Άνετα μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε με όπλο! Κι αν αρχίσω να γαζώνω κόσμο; Τώρα πάμε σε άλλα πράγματα σε μαγνητική πύλη που θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν όλα τα τμήματα!»

Μετά την επίθεση στο τμήμα της Ακρόπολης, η μόνο άμυνα στα περισσότερα τμήματα... είναι η μάνικα πυρόσβεσης.

Μετά το εκρηκτικό Σαββατοκύριακο τα τμήματα είναι σε επιφυλακή. Εδώ στην Κυψέλη όπως βλέπετε έβγαλαν τις μάνικες για να αποτρέψουν εμπρηστική επίθεση».

Στο τμήμα Ακροπόλεως ωστόσο κατά τη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης οι αστυνομικοί είχαν 5 πυροσβεστήρες από τους οποίους λειτούργησαν μόνο οι δύο. 

Στο τμήμα Ακροπόλεως σε μια μικρή αυτοψία που κάναμε είδαμε ότι οι πυροσβεστήρες με τους οποίους έχουν εφοδιάσει το τμήμα είναι ληγμένοι.

Η επίθεση το 2017

Τον  Οκτώβρη του 17 το αστυνομικό τμήμα της Πεύκης,  δέχεται μια ακόμη σφοδρή επίθεση με βόμβες μολότοφ. Λίγο μετά κλείνει και συγχωνεύεται με αυτό της Λυκόβρυσης, χωρίς καμία διαμαρτυρία από τους κατοίκους. 

Όπως λένε οι αστυνομικοί, αν λειτουργούσε σήμερα η ομάδα ΔΕΛΤΑ, δεν θα μπορούσαν οι αντιεξουσιαστές να οργώνουν ανενόχλητοι την Αθήνα. Ήταν η ομάδα ταχείας επέμβασης και κρούσης  που είχε η αστυνομία. Κινούνταν με ευελιξία στους δρόμους,  καθώς  είχαν μηχανάκια μικρού κυβισμού και ήταν κατάλληλα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν επιθέσεις με ρόπαλα και πέτρες. Είχαν κατηγορηθεί ωστόσο για υπέρμετρη βία.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top