Αιφνίδιοι θάνατοι δύο μωρών στη Λάρισα – Οφείλονται στον ιό της γρίπης;

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το αγοράκι

Μέσα σε λίγες ώρες δύο μωρά έχασαν ξαφνικά τη ζωή τους στη Λάρισα. Ένα αγοράκι 13 μηνών ξεψύχησε στην αγκαλιά της μαμάς του, στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι της Λάρισας κι ένα κοριτσάκι 4 μηνών εξέπνευσε την ώρα που θήλαζε. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο, αν οι αιφνίδιοι θάνατοι των δύο βρεφών οφείλονται στον ιό της γρίπης, καθώς το ένα παιδάκι είχε υψηλό πυρετό.

Μωρό ενός έτους ξεψύχησε στην αγκαλιά της μητέρας του

Νεκρό και δεύτερο μωρό στη Λάρισα!

Από λοίμωξη του αναπνευστικού ο θάνατος του 13 μηνών αγοριού 

Το 13 μηνών αγοράκι είχε υψηλό πυρετό. Στις 05:00 το πρωί της Πέμπτης κατέληξε. Οι  γονείς του παιδιού κάλεσαν φέρονται να είχαν ζητήσει ιατρική βοήθεια στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και από ιδιώτη γιατρό, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κλινική, καθώς τα συμπτώματα επέμεναν. 

Η  ιατροδικαστική εξέταση που έγινε το πρωί της Παρασκευής, έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η κηδεία του είναι στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι.

Το 4 μηνών κοριτσάκι πέθανε την ώρα που το θήλαζε η μαμά του 

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ένα βρέφος 4 μηνών μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η μητέρα του το θήλαζε και το παιδάκι φαινόταν σα να πνίγεται. Το κοριτσάκι είχε μια εμφανή κυάνωση και οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή, όμως κατέληξε.

«Θερίζει» η γρίπη: 18 νεκροί μέσα σε μία εβδομάδα

Την ίδια ώρα κι ενόσω εξετάζεται αν ο θάνατος των μωρών οφείλεται στη γρίπη, ο ιός θερίζει. Τους 74 έφτασαν οι νεκροί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Από αυτούς, οι 18 άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 11-17 Φεβρουαρίου 2019.  Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται συνολικά 264 άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top