Πωλούσαν διπλώματα - ντελίβερι στο σπίτι!

Μέχρι και με ενδοεπικοινωνία βοηθούσαν τους εξεταζόμενους

Στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν λεπτομέρειες για τη δράση παράνομων κυκλωμάτων που έβγαζαν πλαστές άδειες οδήγησης. Στους δρόμους κυκλοφορούν οδηγοί που αποτελούν δημόσιο κίνδυνο, καθώς φαίνεται ότι δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση. 

Ιουλιανού και Λιοσίων. Το φανάρι είναι κόκκινο όμως, ο οδηγός του μπλε αυτοκίνητου περνάει απτόητος. Αντί γι’ αυτόν φρενάρει ο πεζός ηλικιωμένος, ενώ και το μηχανάκι κόβει για να μην τρακάρουν.

Λίγο πιο κάτω στις τρεις γέφυρες, το ασημί αυτοκίνητο στρίβει αριστερά. Το απαγορευτικό και η σήμανση για υποχρεωτική δεξιά πορεία αφήνουν τον οδηγό αδιάφορο. Λίγο μετά, κάνει την εμφάνιση του και ένας ... ραλλίστας!

Κάποιοι θα αναρωτηθούν αν αυτοί οι οδηγοί πήραν... νύχτα το δίπλωμα. Άλλοι πάλι, θα αναρωτηθούν αν το πήραν... ντελίβερι στο σπίτι. Σήμερα, αποκαλύπτεται ότι τα κυκλώματα  πωλούσαν πλάστες άδειες οδήγησης, χωρίς να χρειάζεται καν η φυσική παρουσία του υποψηφίου.  

«Όταν κάποιος δε γνωρίζει τον κώδικα, αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τους άλλους χρήστες του δρόμου, πεζούς, παιδιά και φυσικά, οδηγούς», ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος.

 

 «Κύκλωμα» πλαστών διπλωμάτων - Μέχρι και με ενδοεπικοινωνία βοηθούσαν τους εξεταζόμενους

Σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος έλεγαν τις απαντήσεις στους υποψηφίους κατά τη διάρκεια της εξέτασης, φυσικά, με το αζημίωτο. Πώς το πετύχαιναν; Τους είχαν εξοπλίσει με ειδικά ασύρματα ακουστικά, τα οποία είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

 Το ένα κύκλωμα που εξάρθρωσαν οι αρχές είχε απλώσει τα πλοκάμια του στην Κέρκυρα, ενώ το άλλο στη Φθιώτιδα. Μάλιστα, είχε δομή με προέδρο και ταμία. Η ταρίφα έφτανε τα 1.500- 2.000 ευρώ, ενώ συνολικά χορηγήθηκαν 157 πλαστές άδειες..
 
«Υπάρχει κάποιος σπερχειαδίτης, ο οποίος είχε σχολή οδηγών. Αυτοί προφυλακίστηκαν και ο πατέρας και ο γιος λόγω του ότι εκδίδανε πλαστές άδειες. Κάποιος μου είχε πει ότι πήρε το φορτηγό, δεν είχε ιδέα και πήγε στο Καρπενήσι και πήρε δίπλωμα», ανέφερε ο πρώην αντιδήμαρχος Μακρακώμης, Κωνσταντίνος Μπίτος.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που αλλοδαποί έρχονται και μας ζητάνε να πληρώσουν παράνομα για να πάρουν το δίπλωμα, πράγμα που φυσικά, δεν το κάνουμε», τόνισε ο Νίκος Γρέντζελος.
 
Την ίδια ώρα, οι εξετάσεις για νέα διπλώματα έχουν παγώσει, μιας και η αποχή των εξεταστών συνεχίζεται.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top