Αυξάνεται η σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου

Θύματα κυρίως οι γυναίκες

Το διαδίκτυο από όνειρο γίνεται εφιάλτης για πολλούς ανθρώπους. Οι ανήθικες προτάσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων πέφτουν «βροχή», με τις γυναίκες να είναι τα συχνότερα θύματα.

Η Άννα Λορένη εκτίθεται καθημερινά μέσα από τα social media. Συμμετείχε σε reality αγάπης και έχει πάνω από 170.000 followers. Δεν θέλουν όλοι αυτοί τη φιλία της, κάποιοι της προσέφεραν 20.000 δολάρια για ένα βράδυ. 

«Ναι, εγώ δέχτηκα μια τέτοια πρόταση. Απάντησα και είπα “ευχαριστώ, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά μου”. Για να κάνει αυτός ο άνθρωπος μια τέτοια πρόταση σημαίνει ότι το έχει κάνει κι άλλες φορές και έχει …. πετύχει! Δεν την κάνει αν ξέρει ότι δεν θα έχει ανταπόκριση!», ανέφερε η πρώην παίκτρια του reality αγάπης, Άννα Λορένη.

Και πρόσθεσε: «Είναι ένα κομμάτι που λέει “μην προκαλείς”, αλλά και πώς θα γίνει; Θα γυρίσουμε χρόνια πίσω; Να τυλιχτούμε; Να μη βγαίνουμε από το σπίτι; Δεν προκαλεί ο άνθρωπος μόνο μέσα από το Instagram».

Η Άννα είναι μια από τις εκατομμύρια περιπτώσεις που γίνονται αποδέκτες προσβλητικών και ανήθικων μηνυμάτων…  
Σχεδόν 9 στους 10  Έλληνες χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο. Το 50% μπαίνει στα social media για περισσότερο από 2 ώρες τη μέρα. Οι ειδικοί, βλέποντας την ολοένα αυξανόμενη επιρροή των κοινωνικών δικτύων στη ζωή μας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου .

«Δυστυχώς είναι ένα μεγάλο φαινόμενο τα ανήθικα μηνύματα μέσω του διαδικτύου, το οποίο φαινόμενο αυτή τη στιγμή ανθίζει. Στο παρελθόν είχαμε υπόθεση που κάποιος παρίστανε τον φοιτητή και έλεγε να μπω στον υπολογιστή σου, να τον κάνω πιο ασφαλή. Έτσι, έμπαινε, σου έπαιρνε τα στοιχεία και μετά σου ερχόταν ένα μήνυμα εκβιαστικό: “Αν δεν έρθεις τώρα στο σημείο αυτό, εγώ θα βγάλω φωτογραφίες σου στη φόρα”. Υπήρχε κόσμος που την πάτησε, πήγε στον εκβιαστή», ανέφερε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ και ειδικός ερευνητής ηλεκτρονικών εγκλημάτων.

Όταν εισβάλλουν στην προσωπική σου ζωή άτομα που δεν ξέρεις, παύει να είναι προσωπική σου ζωή… Προσοχή λοιπόν, αν το inbox σας γεμίσει με ακατάλληλα μηνύματα και αν στον τοίχο σας εμφανιστούν προσβλητικά σχόλια, καλέστε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 111 88.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top