Ζωγράφου: 12χρονος κακοποιήθηκε σεξουαλικά μέσα στο σχολείο του

Σοκαριστική καταγγελία από τους γονείς του

Σοκ προκαλεί η καταγγελία των γονιών ενός 12χρονου ότι ο γιος τους κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν συμμαθητή του κι ένα ακόμα ανήλικο αγόρι μέσα στο σχολείο του στην περιοχή του Ζωγράφου. 

Όπως κατήγγειλαν οι γονείς του αγοριού στον ΑΝΤ1 όλα έγιναν μέσα στο σχολείο εν ώρα μαθήματος. Ο δάσκαλος του παιδιού απουσίαζε κι ένας συμμαθητής του 12χρονου μαζί με έναν εξωσχολικό τον οδήγησαν με το ζόρι στις σχολικές τουαλέτες κι εκεί τον κακοποίησαν σεξουαλικά επί 10 – 15 λεπτά. 

Ο μικρός τους παρακαλούσε να τον αφήσουν και προσπαθούσε να τους ξεφύγει, όμως οι δύο ανήλικοι που ήταν πιο μεγαλόσωμοι από εκείνον κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού, την ώρα που κακοποιούσαν το αγόρι, ένας τρίτος μαθητής κατέγραφε τα πάντα με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου και μετά έδειξε το βίντεο σε όλους τους συμμαθητές του. 

Οι μαθητές που είδαν το βίντεο άρχισαν να κάνουν bullying και να κοροϊδεύουν τον 12χρόνο. Οι γονείς υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει, καθώς το παιδί έκανα ξαφνικά εμετούς και έτρεμε από τον φόβο του. Τελικά, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος πηγαίνει στην Γ΄ Γυμνασίου έμαθε τι είχε συμβεί από φήμες που έφτασαν στα αυτιά του και το είπε στους γονείς του. 

Ήταν ενήμερος ο δισυθυντής του σχολείου; 

Το άτυχο αγόρι αποκάλυψε όλα όσα είχε υποστεί, ενώ είπε στους γονείς του ότι είχε μιλήσει για το περιστατικό τόσο στον διευθυντή του Γυμνασίου, όσο και σε έναν ακόμα καθηγητή.

Ο καθηγητής έστειλε το παιδί στον διευθυντή. Εκείνος με τη σειρά του του είπε τον ενημερώσει αν ξανασυμβεί. Αυτά τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πατέρας του 12χρονου. Στη συνέχεια, όπως λέει, ο 12χρονος ζήτησε να τηλεφωνήσει στους γονείς του για να μάθουν τι έχει συμβεί, όμως, σύμφωνα με τον πατέρα του, ο διευθυντής του σχολείου του απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι δε χρειάζεται να μιλήσει στους γονείς του αυτή τη στιγμή και να πάει στην τάξη του. 

Όταν οι γονείς έμαθαν τι είχε συμβεί κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απομάκρυναν τα παιδιά τους από το σχολείο, ενώ ο 12χρονο υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση. 

Το υπουργείο Παιδειας διέταξε ΕΔΕ σχετικά με τις καταγγελίες αυτές.