Υπόθεση Κοεμτζή: Ο εκβιασμός, οι γυμνές φωτογραφίες και οι νέες διώξεις

Δύο άνδρες στο μικροσκόπιο των Αρχών

Ήταν Νοέμβριος του 2016 όταν η 22χρονη φοιτήτρια Λίνα Κοεμτζή από τα Γιαννιτσά έπεσε από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας της Θεσσαλονίκης. Αρχικά ο θάνατος της είχε χαρακτηριστεί αυτοκτονία. Η μητέρα της όμως από την πρώτη στιγμή φωνάζει ότι κάποιοι σκότωσαν το κορίτσι, καθώς και ότι την εκβίαζαν.

Από τότε, οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες. Ο εισαγγελέας άσκησε νέες διώξεις σε δύο νεαρούς άντρες που παραβίασαν προσωπικά δεδομένα της άτυχης κοπέλας, διακινώντας γυμνές φωτογραφίες της 22χρονης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Όπως απεδείχθη από την έρευνα, η 22χρονη είχε κάνει μια γυμνή φωτογράφιση με έναν ερασιτέχνη φίλο της φωτογράφο. Είχαν συμφωνήσει να μη δημοσιευθούν, τουλάχιστον όχι με τρόπο που να προδίδεται η ταυτότητά της. Όμως εκείνος δεν κράτησε το λόγο του και οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν σε όλα τα Γιαννιτσά.  

Τότε 22χρονη άρχισε να δέχεται εκβιαστικά και εξευτελιστικά μηνύματα, μέσω social media. Κάποιοι που είδαν τις φωτογραφίες, την εκβίαζαν ότι θα τις δημοσιεύσουν στο Facebook, αν η Λίνα δε δεχόταν να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η Εισαγγελία Γιαννιτσών άσκησε δύο νέες διώξεις. Εκτός από τον φωτογράφο, διώκονται ακόμη δύο άνδρες που έστελναν μηνύματα στην 22χρονη και την εκβίαζαν. 

Τι ισχυρίζονται οι 2 κατηγορούμενοι

Ο πρώτος κατηγορούμενος μίλησε στην εκπομπή «Μαζί Σου» για την υπόθεση, ενώ είναι και μακρινός ξάδερφος της 22χρονης. 

«Φίλοι είμαστε με τον φωτογράφο, ναι. Την ήξερα την Λίνα, σόι μου ήτανε. Ήμασταν πολύ μακρινά ξαδέρφια. Με είχανε καλέσει για να πω τι έγινε με αυτή την ιστορία, μου έδειξαν και τα chat, τις συνομιλίες, που έλεγε η Λίνα με άλλον για μένα. Δεν ξέρω τι έγινε, δεν ασχολήθηκα πιο πολύ. Δεν ξέρω καν αν είναι αλήθεια όλα αυτά τα πράγματα. Την προηγούμενη μέρα πριν γίνει ό, τι γίνει, πριν πέσει από τον 9ο, την είχα δει σε γάμο να χορεύει κανονικά και χαιρετηθήκαμε κανονικά.

Η Λίνα και καλά έλεγα ότι εγώ έχω πολλά κονέ και ότι εγώ στέλνω φωτογραφίες από εδώ και από εκεί, ό, τι να ΄ναι. Ότι εγώ τις είχα πάρει και τις διέρρευσα. Όλη η πόλη τις είχε δει τις φωτογραφίες, γιατί τις έχουν ανεβάσει και οι ίδιες.  Κακό του κεφαλιού της, γιατί η ίδια της έβγαλε. Με τη θέλησή της έγινε. Δεν ήξερα καν ότι είχε blog o φωτογράφος, τις φωτογραφίες τις είδα από κινητό, αφού όλοι τις είχαν. Δεν έχω ιδέα για τους εκβιασμούς που της έκαναν», κατέληξε. 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος αρνείται ότι προσέβαλε την 22χρονη.

«Τη Λίνα δεν την γνώριζα προσωπικά, μόνο φυσιογνωμικά. Δεν ξέρω γιατί με κάλεσαν να καταθέσω, από ό,τι κατάλαβα για ένα μήνυμα που της είχα στείλει, το οποίο όμως δεν ήταν προσβλητικό ή κάτι τέτοιο. Δεν την προσέβαλα κάπως… Απλά της είχα στείλει ένα μήνυμα μια φορά. Δε θυμάμαι τι μήνυμα ήταν αυτό  ακριβώς. Με είχε καλέσει τον Νοέμβριο η αστυνομία για κατάθεση, αλλά δεν νομίζω να κατηγορούμαι για κάτι, δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Ούτε δέχτηκα εγώ κάποια κατηγορία ούτε υπάρχει λόγος να είμαι κατηγορούμενος. Δεν θυμάμαι να πω με σιγουριά τι ακριβώς έγραφα στο μήνυμα, έχουν περάσει και τρία χρόνια σχεδόν. Το είχα στείλει καιρό πριν αυτοκτονήσει η Λίνα.

Πάντως όταν με κάλεσε η αστυνομία μου φάνηκε πολύ παράξενο… από το πουθενά, εδώ και δύο χρόνια να μην αναφέρεσαι πουθενά σε αυτό το θέμα και ξαφνικά να χτυπάει το τηλέφωνο από την αστυνομία… Δεν έκρυψα κάτι. Είναι γεγονός ότι της έστειλα μήνυμα. Τώρα τις γυμνές φωτογραφίες δεν θυμάμαι πραγματικά ποιος μου τις έδειξε. Αυτό που έχω να πω είναι πως Αν είναι αυτός ο λόγος που αυτοκτόνησε, είναι κρίμα. Χάθηκε ένα νέο κορίτσι, σταμάτησε να ζει, να έχει όνειρα… Τώρα για ποιο λόγο, για μένα είναι περιττό…», ανέφερε. 


Μητέρα Λίνας Κοεμτζή: «Σκότωσαν την κόρη μου όπως την Τοπαλούδη»

Υπόθεση Κοεμτζή: «Είδα τις γυμνές φωτογραφίες με τις οποίες την εκβίαζαν»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top