Ένα ΚΕΠ στο σπίτι μας - Όλα τα πιστοποιητικά θα εκδίδονται ηλεκτρονικά

Μέσα στο 2019 οι αλλαγές

ΚΕΠ

Στην ψηφιακή εποχή περνούν τα ΚΕΠ. Τα πιστοποιητικά θα εκδίδονται πλέον εξ΄ αποστάσεως και µε αυτεπάγγελτη αναζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστηµα θα διαθέτει έναν ισχυρό µηχανισµό καταγραφής ενεργειών χρηστών. Μέσω αυτού του συστήµατος, για όλα τα δικαιολογητικά που µπορούν να εκδοθούν ηλεκτρονικά, ο πολίτης δε θα χρειάζεται να κάνει καµία ενέργεια, ούτε σε ΚΕΠ, ούτε στην Εθνική Πύλη ΕΡΜΗΣ, ούτε σε οποιονδήποτε δηµόσιο φορέα. Θα αρκεί να υποβάλλει την αίτηση και να συναινεί στην αυτεπάγγελτη αναζήτησή τους.

Όπως σηµειώνει ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, «θα αρκεί η υποβολή του αιτήµατος (online ή µε φυσική παρουσία) και άµεσα ο αιτών θα λαµβάνει την απάντηση έλα να πάρεις την άδειά σου ή δεν µπορείς να πάρεις την άδειά σου για τους X λόγους. 

Σήµερα υπάρχουν ανά την Επικράτεια 1.064 γραφεία ΚΕΠ, που διεκπεραιώνουν περίπου 1.000 διαφορετικές εργασίες. Μέσα στο 2017 διεκπεραιώθηκαν από τα ΚΕΠ συνολικά 8.519.381 υποθέσεις, αλλά για την ολοκλήρωσή τους χρειάστηκε η φυσική παρουσία του πολίτη είτε στην αρχική αίτηση είτε και ενδιαµέσως εάν απαιτούνταν πρόσθετα δικαιολογητικά.

Οι αλλαγές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2019.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top