Κρήτη - Στο επίκεντρο γεωλογικών μελετών οι κατολισθήσεις

Πήλιο - Νέες καθιζήσεις αποτελείωσαν δρόμους και σπίτια

Πτώσεις βράχων, κατολισθήσεις και ετοιμόρροπα κτίρια άφησε πίσω της η παρατεταμένη κακοκαιρία στην Κρήτη. Συνεργείο γεωλογικών μελετών, από την Αθήνα,  έφτασε στην περιοχή του Σταλού , προκειμένου να διερευνήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης.

ΚΡΗΤΗ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 

Σήμερα, Παρασκευή, το γεωτρύπανο βρίσκεται στην Εθνική οδό. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων έκλεισε επ' αόριστον σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.  

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΙΓΜΕ - "ΓΕΩΛΟΓΙΑ, ΚΛΙΣΕΙΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΚΤΕΧΝΙΕΣ ΤΟ...ΚΟΚΤΕΪΛ ΤΩΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ"

«Είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Συνήθως εμπλέκεται η γεωλογική δομή, οι έντονες κλίσεις, η μορφολογία του εδάφους και οι έντονες βροχοπτώσεις. Είναι και οι κακοτεχνίες. Μέχρι τώρα όμως δεν έχουμε ανθρωπογενή, να το πω έτσι σφάλματα», σημειώνει ο Δρ Γεωλογίας - Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ, Δημήτρης Τσαγκας.

Η κατάσταση στην περιοχή του Ταΰγετου επιδεινώθηκε νοτιότερα, σε τμήματα βόρεια της Καλαμάτας, ιδίως στην περιοχή της Αλαγονίας.

ΠΗΛΙΟ - ΝΕΕΣ ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Πηλίου , όπου νέες καθιζήσεις έχουν...αποτελειώσει δρόμους και σπίτια του Δήμου Ζαγοράς.


Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL.