Φορτίο - μαμούθ αναβολικών εντοπίστηκε στη Θήβα

Κίνδυνος για την υγεία τα "θαυματουργά σκευάσματα"

«Βάφτιζαν» τα αναβολικά «ελιές και καλλυντικά». Φορτίο μαμούθ κατασχέθηκε στη Θήβα, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια ερωτήματα για τα «θαυματουργά» σκευάσματα. 

Σίριαλ, θέατρο, κινηματογράφος, εκπομπές στην τηλεόραση. Η γνωστή ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου πρέπει πάντα να είναι σε φόρμα. Παρά την τάση της εποχής, δεν σκέφτηκε ποτέ να πάρει ειδικά συμπληρώματα διατροφής. 

Μπορεί τα συμπληρώματα διατροφής, όπως οι πολυβιταμίνες και τα προϊόντα για αδυνάτισμα να ωφελούν κάποιες ομάδες ανθρώπων, η αλόγιστη χρήση όμως και η άσκοπη κατανάλωση κρύβουν κινδύνους.

«Χάσε 20 κιλά σε ένα μήνα», «το χάπι που υπόσχεται θαύματα» και άλλοι τέτοιοι τίτλοι πείθουν εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο πως για ένα υγιές και καλλίγραμμο σώμα δεν χρειάζονται θυσίες. Όταν γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα έρχεται η απογοήτευση.

Τα social media λένε οι ειδικοί μας επηρεάζουν πολύ, οι χρήστες συγκρίνουν τα σώματα τους με αυτά που βλέπουν στην οθόνη συμβάλλοντας αρνητικά στην ψυχολογία τους

Αυτό πιστεύει και η πετυχημένη ηθοποιός Τζένη Μπότση, καταφεύγοντας σε άλλες λύσεις: 

«Δεν έχω πάρει ποτέ σκευάσματα, κάνω πάντα σωστή διατροφή και γυμναστική. Καλύτερο πράγμα από το να ακούμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας δεν υπάρχει, μην καταφεύγουμε σε αυτά. Η εμφάνιση μας είναι πάνω από όλα να αρέσουμε σε εμάς και στον εαυτό μας», λέει η ίδια.  

Το φορτίο μαμούθ που κατασχέθηκε στην Θήβα με τα 10.650 αναβολικά χάπια τις 2.791 αμπούλες τα 10.418  χάπια άγνωστης χημικής σύστασης και τα πλαστά παραστατικά αγνώστου παραλήπτη και αποστολέα ήταν μια από τις πολλές περιπτώσεις που βλέπουν κάθε τόσο το φως της δημοσιότητας.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top