"Δρόμοι - καρμανιόλες" απειλούν την ασφάλεια των μαθητών

Πολυτέλεια η προβλεπόμενη σήμανση στα σχολικά λεωφορεία 

Σχολεία

Ο άδικος χαμός της Άννας Μαρίας στην Κέρκυρα φέρνει στο φως τις επικίνδυνες ελλείψεις στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο. 

Ένας μαθητής προσπαθεί να περάσει το δρόμο στα φανάρια της Βεϊκου στο Γαλάτσι. Σταματάει την τελευταία στιγμή πριν περάσει το μηχανάκι.

Σε άλλο σημείο της διασταύρωσης ένα δίκυκλο χρησιμοποιεί το πεζοφάναρο για να περάσει απέναντι. Είναι το ίδιο φανάρι που χρησιμοποιούν αρκετοί γονείς για να πάνε τα παιδιά τους στα κοντινά δημοτικά σχολεία.

Η διασταύρωση Γαλατσίου και Βεϊκου είναι ένα σημείο από όπου περνάνε διαρκώς οι μανάδες με τα παιδιά τους. Ένα σημείο πολύ επικίνδυνο, ωστόσο σχολικός τροχονόμος δεν υπάρχει.

Η Ταϋγέτου έξω από τα δημοτικά της Γκράβας είναι ένας επικίνδυνος δρόμος χωρίς διαγράμμιση. Οι λιγοστοί σχολικοί τροχονόμοι δεν προλαβαίνουν πάντα να διαχειριστούν τον όγκο των μαθητών.

Όμως  η ασφάλεια των μαθητών  δεν είναι δεδομένη ούτε και στα πούλμαν, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι οδηγοί.

Πολυτέλεια η προβλεπόμενη σήμανση στα σχολικά λεωφορεία 

Ούτε το πιο απλό δεν κάνουν πολλοί.  Να τοποθετήσουν την απαραίτητη σήμανση στο όχημα. Όμως η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια οδικών μεταφορών το λέει ξεκάθαρα:

«Όλα τα λεωφορεία (Ι.Χ. ή Δ.Χ.) που εξυπηρετούν σχολικές μεταφορές, θα πρέπει να φέρουν στον εμπρόσθιο και οπίσθιο ανεμοθώρακα (παρμπρίζ) σχετική ευανάγνωστη πινακίδα».

Ευανάγνωστη πάντως δε σημαίνει κρυμμένη πίσω από φιμέ τζάμι. Κάτι που συναντήσαμε πολλές φορές σε μόλις δυο ώρες ρεπορτάζ. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top