Μόνο στο Star: Στο χείλος του γκρεμού τα σπίτια στη Σκόπελο

Μετά από κατολίσθηση στην περιοχή "Κάστρο"

Συναγερμός έχει σημάνει στην στη Σκόπελο. Η περιοχή Κάστρο κινδυνεύει να βρεθεί στη θάλασσα, μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε λόγω κακοκαιρίας . Φοβόμαστε να μπούμε στα σπίτια μας λένε οι κάτοικοι , στην απεσταλμένη μας  Μαρία Κορώνα.

Οι εικόνες μιας ολόκληρης γειτονιάς, της Σκοπέλου, η οποία βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, έτοιμη να βουτήξει στα νερά του Αιγαίου, κόβουν την ανάσα! 

Πάνω στο σημείο της καταστροφής βρίσκεται το μεταβυζαντινό εκκλησάκι Άγιος Νικόλαος ο Απόκεντρος ή φτωχός. Με δάκρυα στα μάτια ο Παπα Νικόλας περιγράφει την αγωνία του: 

Κρύβω την αναστατωσή μου από την παπαδιά μου η οποία με προσέχει σαν τα μάτια της και με βλέπει να είμαι άγρυπνος, με ζει όχι με βλέπει και το βράδυ με ψάχνει να δει τα μάτια μου αν είναι δακρυσμένα».

Λίγα μέτρα πιο πέρα στέκεται ετοιμόρροπο και το σπίτι του  γνωστού ρεμπέτη, Γιώργου Ξηντάρη. 

 "Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα . Φοβόμαστε. Δηλαδή τι θα γίνει τώρα;  Πρέπει να στηριχτεί αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να μείνει έτσι. Μου λένε ότι είναι δύσκολο το έργο, ε και τι να κάνουμε τώρα», λέει.  

O Χρήστος Γιάγγκος , φύλακας στο σπίτι του ρεμπέτη, περιγράφει την τρομακτική στιγμή της κατολίσθησης: 

Ήρθα να δω το σπίτι και βλέπω είχε φύγει μόνο το μισό και μόλις μπαίνω μέσα είχε φύγει και το άλλο από την βροχή , από την κακοκαιρία».

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής καθώς αναρωτιούνται τι θα γίνει σε περίπτωση που ένα νέο κύμα κακοκαιρία χτυπήσει ξανά την περιοχή.  

Η περιοχή «Κάστρο» το καλοκαίρι κατακλύζεται από επισκέπτες, καθώς αποτελεί το αρχαιότερο τμήμα της πόλης της Σκοπέλου. 

Η περιοχή έχει αποκλειστεί  από τη δημοτική αρχή του νησιού, η οποία ανέθεσε  μελέτη τόσο για την προστασία της , όσο και για την  αποκατάσταση της ζημιάς.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top