Χάος με την αποχή των εξεταστών: Στη Μύκονο για… δίπλωμα οδήγησης

Συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών σε Διευθύνσεις Μεταφορών

Χάος και… εσωτερική μετανάστευσης για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη (εδώ και 100 ημέρες) αποχή των εξεταστών - υπαλλήλων των κατά τόπους Διευθύνσεων Μεταφορών, από τις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών οδήγησης!

Οι υποψήφιοι οδηγοί, που «καίγονται» για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης οδηγούνται από τους «επιτήδειους», με το αζημίωτο, για εξετάσεις στη Μύκονο, στη Λιβαδειά, στη Σύρο, στην Πάρο, στη Μήλο, ακόμα και στα Γιάννενα, όπου υπάρχουν εξεταστές, οι οποίοι δεν απεργούν και διενεργούν εξετάσεις!

Μάλιστα, εκπαιδευτές οδήγησης μιλούν ευθέως για «παζάρι αδιαφάνειας», που εκμεταλλεύεται την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καταγγέλλοντας χαρακτηριστικά περιστατικό σε Διεύθυνση Μεταφορών κοσμοπολίτικου νησιού του Αιγαίου, όπου ο υπάλληλος πατέρας υποδέχεται για εξετάσεις τους υποψήφιους οδηγούς από διάφορα σημεία της Ελλάδας, τους οποίους στέλνει ο γιος του που διατηρεί σχολή οδηγών!

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν από τον περασμένο Οκτώβριο να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα σε όλη την Ελλάδα ξεπερνούν τις 70.000. Ωστόσο, δεν μπορούν να εξεταστούν λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των εξεταστών, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα (μηνιαίο επίδομα ύψους 178 ευρώ) από τον περασμένο Απρίλιο.