"Υπατία": Άσπρισε η Θεσσαλονίκη - Με έλκηθρα οι κάτοικοι στη Φλώρινα

Προβλήματα στην Εγνατία οδό στα Γιάννενα 

Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα από νωρίς το πρωί. Η "Υπατία" άσπρισε τη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Ένας μαθητής μάλιστα κατέληξε στο χειρουργείο μετά από πτώση στην αυλή του σχολείου. Σε Φλώρινα, Καστοριά και Γιάννενα ο πάγος και οι πολικές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Πριν καλά - καλά οι Θεσσαλονικείς ...ξεπροβοδίσουν τον Τηλέμαχο, υποδέχτηκαν την Υπατία! Από νωρίς το πρωί το χιόνι έπεφτε πυκνό, πιάνοντας απροετοίμαστους τους οδηγούς. 

14χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο 

Ο πάγος έστειλε στο χειρουργείο έναν 14χρονο μαθητή από το 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου, με τους γονείς του να απειλούν με μηνύσεις. 

Οι μαθητές βγήκαν στο διάλειμμα να παίξουν παρά την απαγόρευσει του διευθυντή. Τότε έγινε το κακό, παίζοντας τα παιδιά ο 14χρονος μαθητής έπεσε και έσπασε το πόδι του.

Άρον - άρον πήγαν το πρωί οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, αποφασίστηκε καθυστερημένα να ανασταλεί η λειτουργία τους!

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη Θεσσαλονίκη 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη λόγω παγετού τα σχολεία στους δήμους Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, Θερμαϊκού, Κορδελιού, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Δέλτα και Πυλαίας - Χορτιάτη. 

Στο νοσοκομείο κατέληξε γιος και μητέρα όταν το αυτοκίνητο τους γλίστρισε στη Βούλγαρη και καρφώθηκε σε διερχόμενο όχημα. 

Προβλήματα υπήρξαν και στις συγκοινωνίες με τον κόσμο να περιμένει μέσα στην παγωνιά για ώρα, ενώ ο δήμος Ευόσμου μοίραζε τσουβαλάκια με αλάτι στους κατοίκους.  Ο Λευκός Πύργος άσπρισε, η Αριστοτέλους και η Νέα Παραλία καλύφθηκαν από πυκνό χιόνι και οι φωτογραφίες στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου "έδιναν και έπαιρναν". 

Το τοπίο θυμίζει χώρα Βόρειας Ευρώπης. ΑΚόμα και το μαρμάρινο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου με δυσκολία διακρίνεται στο φόντο του λευκού χιονιού. 

Τα αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν την πίστα του αεροδρομίου "Μακεδονία", ενώ με ανακοίνωση συστήνεται στο επιβατικό κοινό 
να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των πτήσεων από την αεροπορική τους εταιρία ή από την επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου.

Με έλκηθρα οι κάτοικοι στη Φλώρινα 

Στη Φλώρινα έχει τόσο πολύ πάγο που οι κάτοικοι πήραν έλκυθρα για τις μετακινήσεις τους. Η πόλη είναι ...κρύσταλλο. 
8η μέρα και χιονίζει ασταμάτητα στη Φλώρινα. Οι πολικές θερμοκρασίες έχουν παγώσει τα πάντα. Οι κάτοικοι δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν τη γλίστρα των πεζοδρομίων αλλά και το συσσωρευμένο χιόνι που έχει συγκεντρωθεί αριστερά και δεξιά του δρόμου προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στους καταστηματάρχες. 

Και στο Αμύνταιο το έχει στρώσει για τα καλά και η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν. Και ο δήμος Αμυνταίου με τα 3 εκχιονιστικά δίνουν αγώνα για να παραμείνουν οι δρόμοι καθαροί, ωστόσο δεκάδες τα προβλήματα με το νερό, καθώς σε δεκάδες σπίτια έχουν παγώσει οι σωλήνες λόγω παγετού. 

Προβλήματα στην Εγνατία οδό στα Γιάννενα 

Από τα ξημερώματα χιονίζει και στα Γιάννενα. Κλειστά ήταν και τα δικαστήρια και τα σχολεία, ενώ τα προβλήματα στην Εγνατία οδό, ήταν πολλά.  

Βρισκόμαστε στον κόμβο της Εγνατίας έξω από τα Ιωάννινα από τις 4 τα ξημερώματα έχουν ακινητοποιηθεί νταλίκες και φορτηγά, απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης. 

Μέσα στην πόλη κάποιοι κυκλοφορούν με ...πέδιλα του σκι, ενώ στα ορεινά χωριά οι κάτοικοι δυσκολεύονται να βγουν από τα σπίτια τους... 

Τα γκρέιντερ ανοίγουν δρόμους αλλά τα σπίτια είναι αποκλεισμένα γιατί στους παράδρομους το χιόνι φτάνει μισό μέτρο. 

Ένα απέραντο παγοδρόμιο η λίμνη της Καστοριάς 

Η χιονοθύελλα καλά κρατεί. Βρισκόμαστε στον Εθνικό δρόμο Άργος - Οριστικού Το χιόνι έχει καλύψει όλο το οδόστρωμα. Από εδώ και πέρα η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 
 

Καιρός: Βροχές αύριο 

Αύριο ο καιρός θα παραμείνει βροχερός ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν μόνο στις ορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7,8 τοπικά και 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 και 16 βαθμούς. 

Το χιόνι κάλυψε τη Σκόπελο 

Το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε και τη Σκόπελο. Τα ορεινά του νησιού, το χιόνι φτάνει το μισό μέτρο, ενώ αρκετό είναι το χιόνι ακόμη και μέσα στη πόλη.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top