Σφοδρή χιονόπτωση στη Μακεδονία: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα αυτοκίνητά τους

Κλειστά όλα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη 

Χιόνια στην Καβάλα

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας η σφοδρή χιονόπτωση, που έχει ξεσπάσει μετά τις 12 το μεσημέρι.

Η κίνηση των αυτοκινήτων τόσο στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, όσο και στο δίκτυο της εθνικής οδού, αλλά και στην Εγνατία Οδό στην ανατολική Μακεδονία, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και με μεγάλη προσοχή.

Μάλιστα, η χιονόπτωση είναι τόσο σφοδρή, που δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και για τρεις ώρες, και στο κέντρο της Καβάλας, κι ορισμένοι παραμένουν εγκλωβισμένοι. 

‘Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, οι τεχνικές υπηρεσίες των κατά τόπους δήμων και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους και τις οδικές αρτηρίες Καβάλας- Δράμας και Δράμας- Σερρών.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα τμήματα Τροχαίας Δράμας και Καβάλας έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ έχει απαγορευτεί και η κίνηση αυτοκινήτων στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα στην Καβάλα και τη Δράμα, ενώ κλειστό παρέμεινε και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης, πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο νησί της Θάσου, όπου από το μεσημέρι και μετά, ακόμη και πεδινές παραθαλάσσιες περιοχές έχουν αποκλειστεί και καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης στην ηλεκτροδρότηση μέρους της Καβάλας, τόσο του κέντρου της πόλης, όσο και περιοχών στα δυτικά, προς τη Δράμα, λόγω βλάβης από τη χιονόπτωση στο δίκτυο.

Σύμφωνα με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το φαινόμενο θα εκτονωθεί μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε η χιονόπτωση αναμένεται να μετατραπεί σε βροχή. Στην Ξάνθη τα καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη αρχίσει να υποχωρούν και τα σχολεία λειτούργησαν σήμερα κανονικά.

Κλειστά όλα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη 
 

Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο, Πέμπτη, τα σχολεία σε όλους τους δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για λόγους ασφαλείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εξαιτίας της νέας έντονης χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σχετικές ανακοινώσεις με τις οποίες ενημερώνουν για τη μη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων αύριο εξέδωσαν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Βόλβης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά και Θέρμης.

Ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι αύριο και μεθαύριο θα μείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top