Τρόμος από τον "Τηλέμαχο": Κλειστή για 73 χλμ η Εθνική Οδός

Φορτηγά εγκλωβίστηκαν από το χιόνι

Κομμένη κυριολεκτικά στα δύο για δεκάδες χιλιόμετρα, από την Κηφισιά μέχρι και τη Θήβα, παρέμεινε τη νύχτα η χώρα καθώς ο μηχανισμός εκχιονισμού δεν μπόρεσε τελικά να κρατήσει ανοιχτή την εθνική οδό. Τα πώς και τα γιατί, αναλύει ο Βάιος Σύρρος.

Μ' αυτή τη σειρήνα του περιπολικού,  τελείωσε ο νυχτερινός εφιάλτης για χιλιάδες οδηγούς που βρέθηκαν ξαφνικά εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στο χιονιά.  

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων που όργωναν όλο το βράδυ Αττική και Βοιωτία με αλατιέρες και εκχιονιστικά,  δυστυχώς, το στοίχημα με τον «Τηλέμαχο» για ανοιχτή εθνική οδό,  χάθηκε κάπου στις 3 και μισή τη νύχτα.  

Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα  ήρθαν νωρίς το βράδυ όταν το χιόνι άρχισα να πέφτει πυκνό στη Μαλακάσα. 

Η ώρα είναι 8 και 10 το έχει στρώσει στην άκρη της εθνικής . Η τροχαία έχει σταματήσει τα φορτηγά τα οποία ακινητοποιήθηκαν μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία. 

Μέσα σε μόλις μια ώρα η εθνική οδός μετατράπηκε αρχικά σε ένα απέραντο πάρκινγκ φορτηγών που σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων. 

Αργά τη νύχτα,  ήρθε και η χιονοθύελλα που παρέλυσε τα πάντα. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η χώρα λόγω του χιονιά κόπηκε κυριολεκτικά στα δύο για δεκάδες χιλιόμετρα. 

Η χιονοθύελλα με επίκεντρο τη Μαλακάσα, έπληξε με σφοδρότητα την ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα η Τροχαία αρχικά να κλείσει την εθνική οδό για 46 χιλιόμετρα,  από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά,  μέχρι και το Σχηματάρι στη Βοιωτία. Πολύ γρήγορα όμως στο απαγορευτικό για τους οδηγούς, προστέθηκαν άλλα 27 χιλιόμετρα. Το νέο μπλόκο στήθηκε στα διόδια της Θήβας. Για τέσσερις ολόκληρες ώρες νέκρωσαν 73 ολόκληρα χιλιόμετρα εθνικής οδού.  Η εντολή δόθηκε από το διοικητή τροχαίας Αττικής. Μιλώντας στο ΣΤΑΡ  αιτιολόγησε αυτή την απόφαση.

«Σ'  αυτό το κομμάτι έντονο το φαινόμενο και μεγάλης διάρκειας. Χιόνιζε  μέχρι τελευταία στιγμή, μέχρι το πρωί.  Πως θα αφήναμε εμείς τα οχήματα; Άμα  εγκλωβίζονταν μέσα οδηγοί, τι  θα λέγανε μετά, γιατί τους άφησε η Τροχαία και εγκλωβίστηκαν;  Ούτε με αλυσίδες δεν μπορούσαν να περάσουν ΙΧ» , εξηγεί ο Διοικητής Τροχαίας Αττικής, Νίκος Σπανουδάκης.

Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα, καθώς αιφνιδίασε χιλιάδες οδηγούς που χωρίς να το γνωρίζουν, επιχείρησαν το πρωί να κινηθούν από τον Κηφισό  προς την έξοδο της Αθήνας. 

Και σα να μην έφτανε αυτό πολλά από τα ακινητοποιημένα για ώρες φορτηγά τελικά εγκλωβίστηκαν από το χιόνι που πετούσαν  στην άκρη του δρόμου τα εκχιονιστικά.

Η εθνική οδός - φάντασμα τελικά ξαναζωντάνεψε με το φως του ήλιου.

Ένα ατέλειωτο κομβόι με χιλιάδες φορτηγά και επιβατικά αυτοκίνητα  άρχισε να ανηφορίζει αργά την Εθνική με προπομπό εκχιονιστικά μηχανήματα, περιπολικά  και αλατιέρες.   

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 


  
  
  

  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top