Σε λευκό κλοιό η Αθήνα

Τα αυτοκίνητα και οι αυλές των σπιτιών είναι θαμμένα στο χιόνι

Το μεσημέρι οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους στην Αττική. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους κατά τη διάρκεια της νύχτας οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν, φτάνοντας μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Από την επέλαση του χιονιά δεν γλίτωσαν η Εύβοια και η Θεσσαλία, όπου γίνεται μάχη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι και να μην αποκλειστούν ορεινά χωριά.

Στον Βαρνάβα οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους γύρω στις 11.00 το πρωί. Τρία εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους έτοιμα να προλάβουν τα προβλήματα. 

"Στη διάρκεια της νύχτας σήμερα και μέχρι αύριο το πρωί περιμένουμε να χιονίσει κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού πάνω από 200 μέτρα υψόμετρο. Χιόνι όμως δεν αποκλείεται να δούμε κατά τη διάρκεια της νύχτας ακόμη και μέσα στην πόλη", εξηγεί ο μετεωρολόγος του Star, Μανώλης Αναδρανιστάκης.  

O  "Tηλέμαχος έφτασε στην Εύβοια από το πρωί , ξεκινώντας από το Αλιβέρι και οδεύοντας ολοταχώς προς Χαλκίδα. Με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο. Στο δρόμο Νέας Αρτάκης - Στενής ένας οδηγός δεν κατάφερε να συγκρατήσει ούτε το...τετρακίνητο αυτοκίνητό του πάνω στο παγωμένο οδόστρωμα !

Είμαστε στο υψηλότερο σημείο της Δίρφυς . Τα εκχιονιστικά μηχανήματα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό., πράγμα που είναι πάρα πολύ δύσκολο κι έτσι τα χωριά Στρόπονες και Μετόχι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην αποκλειστούν τις επόμενες ώρες 

Το θερμόμετρο το μεσημέρι στη Στενή Ευβοίας έδινε 0 βαθμούς Κελσίου. Ο χιονιάς ανάγκασε μια παρέα εκδρομέων να παρατείνουν τις διακοπές τους!

Στο χωριό Γαλατσάδες κλιμάκιο του Δήμου πηγαίνει πόρτα πόρτα στα σπίτια ηλικιωμένων για να εγλέγξει αν είναι καλά 

Πνιγμένο στο χιόνι είναι πλέον το χωριό Κρυονερίτης στα βόρεια του νησιού, όπου χιονίζει ασταμάτητα εδώ και μία βδομάδα 

Τα αυτοκίνητα και οι αυλές των σπιτιών είναι θαμμένα στο χιόνι . Σταλακτίτες πάγου κρέμονται από τις στέγες των σπιτιών (12.40.14) Οι κάτοικοι πρέπει να φτάσουν ως την κεντρική βρύση για νερό, αφού οι υπόλοιπες έχουν παγώσει! 

Στο έλεος του χιονιά βρίσκεται ολόκληρη η Θεσσαλία, με το θερμόμετρο να καταγράφει -13 βαθμούς Κελσίου στα Φάρσαλα. Η δυσκολία στις μετακινήσεις από τον παγετό ανάγκασε τις αρχές να κρατήσουν κλειστά αύριο και μεθαύριο τα σχολεία. Στη Σπηλιά της Λάρισας οι κάτοικοι χρησιμοποιούν αυτοσχέδιες πατέντες για να περπατήσουν στο χιόνι που έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο. 

Kάποιοι προσπαθούν να το...διασκεδάσουν με το φτυάρι στο χέρι 

Στους  -14 βαθμούς βούτηξε το θερμόμετρο  στην Ελασσόνα, ενώ στην Καρδίτσα ο υδράργυρος έπεσε στους -17 °C 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top