O "Tηλέμαχος" θα χτυπήσει την Ελλάδα ως αύριο το μεσημέρι

Πάγωσαν ποτάμια και δρόμοι σε όλη τη χώρα

Η Μακεδονία είναι «στην κατάψυξη». Οι θερμοκρασίες είναι πολικές με το θερμόμετρο να φτάνει μέχρι και τους - 23 βαθμούς κελσίου σε χωριό της Φλώρινας. Λίμνες πάγωσαν, οι δρόμοι έγιναν παγοδρόμια και οι κάτοικοι δηλώνουν "συνηθισμένοι". 

Ο Τηλέμαχος ξεκίνησε την ψυχρή του βόλτα από την Χαλκιδική με ...διαδρομή προς τις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια με πολλά μάλιστα χιόνια, τη Βοιωτία, την Αττική, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και θα ολοκληρώσει την πορεία του στην Κρήτη. Όλα αυτά μέχρι αύριο το μεσημέρι. 

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη Β. Ελλάδα

Λόγω παγετού σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ήδη έχουν ανακοινώσει ο δήμος Ωραικάστρου, Βόλβης, Λαγκαδά και Δέλτα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας και Χαλκιδικής. 

Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη Μακεδονία 

Οι θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προκαλούν ...παγωμάρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί είναι -18.9 στο Φωτολίβο Δράμας και στο Νευροκόπι, - 17.9 στο Καϊμακτσαλάν, -15.9 στο Μεσόβουνο Κοζάνης, -15 στο Χιονοδρομικο Κέντρο Σέλι, -13.9 στο Λαγκαδά και -12.8 στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

«Στη διάρκεια της νύχτας σήμερα και μέχρι αύριο το μεσημέρι περιμένουμε να χιονίζει στη Μαγνησία, στη Φθιώτιδα, αρκετά στην Εύβοια, στη

Βοιωτία, στην Αττική, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς και της Κρήτης. Χιόνι δεν απολείεται να δούμε και στα ορεινά των Κυκλάδων», εξηγεί ο μετεωρολόγος του Star, Μανώλης Αναδρανιστάκης. 

Χαλκιδική: Πάγωσαν ποτάμια και δρόμοι 

Στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής οι κάτοικοι κάνουν το ...σταυρό τους πριν βγουν από το σπίτι. Κρύο τσουχτερό και πάγος παντού. 

Το Εθνικό Οδικό Δίκτυο είναι ανοιχτό ωστόσο σε πολλές περιοχές στο Επαρχιακό Δίκτυο χρειάζονται αλυσίδες.

Οι πολικές θερμοκρασίες πάγωσαν τον Ολύνθιο Ποταμό ο οποίος περνά μέσα από το χωριό. 

Στην Πτολεμαϊδα οι δρόμοι έγιναν ...πίστες για πατινάζ. Με δυσκολία κυκλοφορούν οι κάτοικοι, αν και όπως λένε είναι συνηθισμένοι. 

Οι - 19 βαθμοί πάγωσαν τα πάντα στο κέντρο της Πτολεμαιδας, τη πρωτιά του παγετού όμως έχει το χωριό Νέος Καύκασος με -23. 80 εκχιονιστικά μηχανήματα της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν να δίνουν αγώνα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. 

Νυμφαίο σαν Αρκτική

Το Νυμφαίο θυμίζει ...Αρκτική! Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα. Δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις σπίτια, αυτοκίνητα και δέντρα. Το πυκνό χιόνι  έφραξε πόρτες και παράθυρα, με την χιονοθέλλα να μαστιγώνει τα πάντα. 

5η μέρα και η χιονοθύελλα συνεχίζεται. Το χιόνι έχει σκεπάσει στην κυριολεξία το χωριό Νυμφαίο. Τρία εκχιονιστικά του Δήμου Αμυνταίου δίνουν αγώνα για να καθαρίσουν τους δρόμους και να μην αποκλειστεί κανείς. 

Οι καταστηματάρχες απομακρύνουν από τις εισόδους των μαγαζιών τους το χιόνι για να μπορέσουν να μπουν μέσα οι πελάτες.  "

«Πνίγηκε» στα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη λόγω χιονιά 

Και σα να μην έφτανε ο πάγος, το χιόνι και το κρύο, οι Θεσσαλονικείς πνίγηκαν και από τα σκουπίδια. Περισσότεροι από 500 τόνοι βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα τα τελευταία 24ωρα εργάστηκαν για τον αποχιονισμό. Τώρα θα ρίξουν το ...βάρος στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top