Μάτι: Η κυβέρνηση κατηγορεί τους κατοίκους για «εκβιαστικές τακτικές»

Προκλητική απάντηση σε ανοιχτή επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής

Για «εκβιαστικές τακτικές» κατηγορεί η κυβέρνηση τους κατοίκους στο Μάτι, απαντώντας σε ανοιχτή επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων – Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ).

Με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρουν ότι οι διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικών αδειών στο Μάτι έχουν ξεκινήσει κανονικά και ότι εκβιαστικές τακτικές συμφερόντων που δεν επιθυμούν κανόνες, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. 

Οι ηγεσίες των δύο υπουργείων υποστηρίζουν ότι κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις σχετικά με τις διαδικασίες αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών.

«Είναι τουλάχιστον παράξενο, την ώρα που το σύνολο του συντονιστικού οργάνου των κατοίκων από το Μάτι ήταν σε συνάντηση με τα υπηρεσιακά στελέχη της γενικής διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να δημοσιοποιείται επιστολή τους, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές, διαμαρτυρίες ή διαφωνίες στη σχετική συνάντηση», αναφέρει η ανακοίνωση των υπουργείων.

Τονίζουν ακόμα ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση στον χωροταξικό σχεδιασμό και πως δε θα ικανοποιηθούν εκείνοι που θέλουν να αναπαράξουν το στρεβλό μοντέλο της άναρχης δόμησης και ρυμοτόμησης της περιοχής. 

Τέλος, στην κοινή ανακοίνωση τα δύο υπουργεία προχωρούν σε αναλυτική περιγραφή των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί και των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης.