Βόμβα στο Κολωνάκι: "Μαθητευόμενοι" τρομοκράτες νέας κοπής οι δράστες

Εντατικές έρευνες για τη σύλληψή τους

Μαθητευόμενοι τρομοκράτες νέας κοπής είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα στον Άγιο Διονύσιο.

Ο Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κύριος Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως επεσήμανε, το περιστατικό στο Κολωνάκι είναι «τρομοκρατική αλητεία», δηλαδή οι δράστες προβαίνουν σε «τυφλά» δολοφονικά χτυπήματα και όποιος τραυματιστεί είναι αδιάφορο, είτε απλός πολίτης είτε αστυνομικός. 

«Είναι σίγουρο ότι αυτοί οι νέο- τρομοκράτες είναι “μαθητευόμενοι μάγοι”. Πλέον η τρομοκρατία έχει σχέση με τα πλοκάμια του ποινικού εγκλήματος και τις φυλακές. Πρόκειται για νεαρά άτομα που τώρα ξεκινάνε την τρομοκρατική τους καριέρα και γι’ αυτό προέχει να τα συλλάβουμε έγκαιρα», επεσήμανε. 

«Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν τη βόμβα άγγιζε ένα παιδί ή ένας πολίτης. Θα είχαν σκοτωθεί 2 – 3 άνθρωποι. Ήταν δολοφονική επίθεση και γι΄ αυτό αποκλείστηκε όλη τη μέρα το σημείο. Έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες από την αντιτρομοκρατική για να βρεθούν αυτά τα άτομα πριν επεκτείνουν την τρομοκρατική τους δράση», κατέληξε ο κύριος Μπαλάσκας. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.