Χριστουγεννιάτικη "απόβαση" στην Αθήνα

Oι παραγωγοί ελάτου έρχονται να πουλήσουν την πραμάτεια τους

Ερημώνει από άντρες μέχρι τα Χριστούγεννα ο Ταξιάρχης,  το μικρό  ορεινό  χωριό της Χαλκιδικής.  Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών οι παραγωγοί ελάτου πρέπει να πουλήσουν την πραμάτεια τους.

Αυτό που κάνει μοναδικό το φυσικό έλατο  είναι η ζωντάνια και η ομορφιά που διαθέτει. Η αγωνία  όμως  για τους ελατοπαραγωγούς από την Χαλκιδική  είναι μεγάλη, αν θα καταφέρουν να τα πουλήσουν μέχρι τις γιορτές.

Οι τιμές για τα φυσικά έλατα ξεκινούν από 20 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 500 ευρώ για έλατα ύψους ως δέκα μέτρα, που συνήθως παραγγέλνουν μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι παραγωγοί από τον Ταξιάρχη έχουν «στρατοπεδεύσει» σε δεκάδες σημεία στην Αθήνα. Προσπαθούν να κάνουν την διαμονή τους όσο το δυνατόν πιο άνετη, ενώ  δεν λείπουν και οι  εκπλήξεις  από τα αγαπημένα τους πρόσωπα

Γεύση Χριστουγέννων, φάτνες, φωτεινοί άγγελοι, και ανάμεσά τους ο Άγιος Βασίλης. Είναι το αρχοντικό Αργέντικο στον κάμπο της Χίου που άνοιξε τις πόρτες τους και φέτος περιμένοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με  τα 27.000 λαμπάκια  εντυπωσιακό, ενώ η μαγεία συναρπάζει μικρούς και μεγάλους σε ένα χώρο που  έχει στολιστεί με  150.000 πολύχρωμα λαμπάκια.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top