«Ο αδερφός μου»: Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία

#RespectLife: Συγκινεί η νέα ταινία του Θ. Παπαδουλάκη

Mια αληθινή ιστορία στάθηκε η αφορμή της δημιουργίας μιας ταινίας μικρούς μήκους με τίτλο «Ο αδερφός μου», που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση όλων μας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρίες στην καθημερινότητά τους.

Η αληθινή ιστορία που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ταινία «Ο αδερφός μου»

Πριν μερικά χρόνια η Αλεξάνδρα Μανουσάκη μετακόμισε στα Χανιά από τη Νέα Υόρκη με σκοπό να αναλάβει το οινοποιείο των γονιών της. Όταν η αγαπημένη της αδερφή Taty ήρθε στα Χανιά για να παραστεί στο γάμο της Αλεξάνδρας, οι δύο αδερφές βγήκαν για μια βόλτα.

Η Αλεξάνδρα ήθελε να δείξει στην αδερφή της τις ομορφιές της πόλης των Χανίων. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ήταν δυνατό. Γιατί; Η Taty κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι και το να διασχίσει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια των Χανίων ήταν σχεδόν αδύνατον.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε η αδερφή της την κινητοποίησαν και δημιουργήσε το #RespectLife 

Η Αλεξάνδρα αμέσως ανέλαβε δράση δημιουργώντας το #RespectLife μια διαδικτυακή καμπάνια με σκοπό να διαδώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα με κινητικά προβλήματα στην προσπάθεια τους να κινηθούν στην πόλη των Χανίων. 

Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη. Γυρίστηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών (πάνω από 80) και τη στήριξη τοπικών καταστημάτων των Χανίων. Παίχτηκε σε φεστιβάλ όπως στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Είναι μια ταινία που μας ζητάει να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες, να σκεφτόμαστε πέρα από τη δική μας ευκολία και να μοιραζόμαστε την κοινότητα μας και τους δρόμους μας με ίσους όρους για όλους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top