Πρωτιά στους αιθέρες: O καλύτερος πιλότος για το ΝΑΤΟ είναι Έλληνας

Ο Κοσμάς Χάλαρης βραβεύθηκε από τον Πάνο Καμμένο

Καλύτερος πιλότος για το ΝΑΤΟ ένας Έλληνας. Ο Κοσμάς Χάλαρης βραβεύτηκε πριν από ένα μήνα από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο. Διατήρησε έτσι την παράδοση της ελληνικής πρωτιάς στους αιθέρες.

Με 900 ώρες πτήσης στα Μιράζ 2000,  ο Κοσμάς Χάλαρης είναι ο καλύτερος μαχητής της Δύσης.  Ο 34χρονος σμηναγός πέταξε δίπλα, αλλά και... απέναντι σε πιλότους κορυφαίων Πιλότων του ΝΑΤΟ, κατακτώντας τον τίτλο "BEST WORRIOR", στη σχολή Αεροπορίας της Συμμαχίας. 

«Κάναμε αυτό που κάνουμε κάθε μέρα. Είμαστε καλά εκπαιδευμένοι εδώ πέρα. Πατάμε στα πόδια μας γερά δηλαδή. Οπότε δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο, κάναμε ότι  έχουμε εκπαιδευτεί χωρίς να προσπαθήσουμε να δείξουμε κάτι περίεργο», λέει ο ίδιος. 

Στη μνήμη του Μπαλταδώρου: «Η πρωτιά ήταν ένας άτυπος όρκος»

Το κυνήγι της συγκεκριμένης πρωτιάς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ διεξήχθη στην Ισπανία. Ήταν ένα συγκινητικό στοίχημα για τους Έλληνες πιλότους, καθώς είχαν στο μυαλό τους τον αδικοχαμένο Γιώργο Μπαλταδώρο.

Η βράβευση από τον Πάνο Καμμένο

Ο Κοσμάς Χάλαρης, το Νοέμβριο,  βραβεύτηκε από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης  Πάνο Καμμένο, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής ηθικών αμοιβών σε στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.

Τι εντυπωσίασε το ΝΑΤΟ  

«Αυτό που τους εντυπωσίασε ήταν το πως εφαρμόσαμε τις αντίστοιχες οδηγίες που παίρνουμε στον αέρα», είπε ο Σμηναγός Δημήτρης Τσουμπέκας. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top