Ιατροδικαστής οικογένειας Ζακ: Οι κλωτσιές στο κεφάλι οδήγησαν στον θάνατο

Αναφέρει ότι σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας των χτυπημάτων

Καθοριστικά για τον θάνατό του ήταν τα χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι ο Ζακ Κωστόπουλος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έχει ορίσει η οικογένεια του 33χρονου.

Όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο Σωκράτης Τσαντίρης, ο Ζακ σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχτηκε. Μάλιστα αναφέρει αναλυτικά ποια χτυπήματα συνέβαλαν καθοριστικά στον θάνατό του.

«Ο θάνατος του ου Ζαχαρία Κωστόπουλου, επήλθε συνέπεια ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου, απότοκος πολλαπλών τραυματισμών σώματος – κυρίως κεφαλής» αναφέρει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις δολοφονικές κλωτσιές που δέχθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στην τζαμαρία του καταστήματος.

«Μετά από επισκόπηση του βίντεο σε σελίδα από το διαδίκτυο παρατηρώ ότι μετά την έξοδο του από τον υαλοπίνακα – τζαμαρία, πέραν των πολλαπλών λακτισμάτων που δέχεται επί της κεφαλής, δέχεται και ένα λάκτισμα επί της αριστερής επιφάνειας της κεφαλής και ακολούθως προσκρούει η κεφαλή με τη δεξιά της πλευρά επί ανενδότου επιφάνειας. Κατά την επιστημονική μου άποψη, το λάκτισμα αυτό ήταν εξαιρετικά ισχυρό και ικανό να προκαλέσει τις αιμορραγικές διηθήσεις των μαλακών μορίων της αριστερής κροταφικής και ινικής χώρας και αντίπλευρα θλαστικά τραύματα επί της δεξιάς πλευράς της κεφαλής. Η εν λόγω κάκωση ήταν τόσο ισχυρή που μπορούσε να προκαλέσει τα τραυματικά ευρήματα επί του εγκεφάλου» τονίζει ο κ. Τσαντίρης.

Οι ιατροδικαστές κατέγραψαν στο σώμα και το κεφάλι του Ζακ Κωστόπουλου 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, τα 14 εξ αυτών (και ισχυρότερα) στο κεφάλι.