Ένοχος 54χρονος δάσκαλος - Αποπλανούσε ανήλικες στη βιβλιοθήκη

Κατηγορήθηκε για 10 περιπτώσεις - «Είμαι αθώος, κάνατε λάθος» είπε

Πρώτη δημοσίευση 19:02

Βαριά η καμπάνα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον δάσκαλο που κατηγορείται για αποπλάνηση μαθητριών του. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό,  σε ποινή κάθειρξης 48 ετών.

Η υπόθεση είχε αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2015 σε Δημοτικό Σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ο 54χρονος εκπαιδευτικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε συνολική κάθειρξη 60 ετών.

Ο δάσκαλος κρίθηκε ένοχος για δέκα περιπτώσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών, πράξεις που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έγιναν στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Όπως στην πρωτοβάθμια δίκη, έτσι και τώρα, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Έτυχε όμως επιεικέστερης αντιμετώπισης ως προς το ύψος της τελικής ποινής. 

«Είμαι αθώος, κάνατε λάθος»

Ο ίδιος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου και απευθυνόμενος προς τους δικαστές είπε: «Είμαι αθώος, κάνατε λάθος». Νωρίτερα, στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «σκευωρία εις βάρος του», ενώ χαρακτήρισε τις καταγγελίες «προϊόν παιδικής φαντασίας».

Στο πλευρό του βρέθηκαν οικείοι του, φίλοι και πρώην συνάδελφοί του, οι οποίοι αποδοκίμασαν τόσο το δικαστήριο όσο και διευθυντικά στελέχη του σχολείου που κατέθεσαν στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας.

Ο 54χρονος επιστρέφει στις φυλακές για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του, από την οποία θα εκτίσει 25 έτη.