Iσοπέδωσαν το Πολυτεχνείο και την Πολυτεχνική Σχολή στη Θεσσαλονίκη

Η αστυνομία «απλός παρατηρητής»

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες απόλυτης καταστροφής στο Πολυτεχνείο της Αθήνας αλλά και στην πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου. Στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές κάνουν λόγο ακόμη και για εγκληματική οργάνωση που με πρόφαση την επέτειο του πολυτεχνείου έκανε πλιάτσικο στη σχολή. 

Αυτό το μισογκρεμισμένο κτίριο  είναι η πολυτεχνική σχολή της Θεσσαλονίκης. Τα πάντα έχουν καταστραφεί.  Οχυρωμένοι πίσω από το άσυλο, οι βάνδαλοι με βαριοπούλες κομμάτιασαν όλες τις τζαμαρίες του ισογείου.  

Ξήλωσαν πατώματα, γκρέμισαν τοίχους και έσπασαν όλα τα μάρμαρα περιμετρικά του κτιρίου για να πάρουν πολεμοφόδια για ...τον πόλεμο με την αστυνομία. Ζημιές που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες. 

Ισοπέδωσαν ακόμη και τις αίθουσες διδασκαλίας. Έσπασαν  πόρτες και έκαναν πλιάτσικο στον  ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Η αστυνομία «απλός παρατηρητής»

Αυτά τα εγκλήματα σε βάρος της εκπαίδευσης γίνονταν μάλιστα με τους αστυνομικούς ως απλούς θεατές, οι οποίοι δεν μπορούσαν να επέμβουν… λόγω άνωθεν εντολών. 

Με τον Αίαντα στην πρώτη γραμμή του πυρός έξω από το Πολυτεχνείο της Αθήνας, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των σκληρών επεισοδίων συνέλαβαν 19 άτομα. Ανάμεσά τους και 4 αλλοδαπούς από τη Ρουμανία, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν και την Αλβανία. Έτσι εξηγείται και το μένος κάποιων κουκουλοφόρων που ξεσπούν με μίσος στην ελληνική σημαία.

28χρονος είχε συλληφθεί άλλες 4 φορές σε επεισόδια 

Από τους 19 οι 7 έχουν ξανασυλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια.  Έναν 28χρονο μάλιστα, μέλος αναρχικής ομάδας,  τον έπιασαν 4 φορές για καταδρομικές επιθέσεις σε δημόσια κτίρια και πρεσβείες. Πέντε από τους συλληφθέντες θα απολογηθούν την Τετάρτη κατηγορούμενοι για έκρηξη, ενώ  Άλλοι  7  οδηγήθηκαν σήμερα στο αυτόφωρο και πήραν αναβολή για τις 29 Νοεμβρίου. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top