23 χρόνια «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο οργανισμός έχει στηρίξει 1,5 εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειες τους

Τα 23 χρόνια δράσης του, γιόρτασε  «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο οργανισμός έχει στηρίξει 1,5 εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειες τους.

Το χαμόγελο του παιδιού γιόρτασε τα 23 του χρόνια, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μουσικής.

Το 'Χαμόγελο' είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν στα 'σπίτια' μας, τα παιδιά που χάθηκαν και ξαναβρήκαν την οικογένειά τους, τα παιδιά που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Όλα παιδιά είναι κι αξίζουν ένα Χαμόγελο. Αυτό είχε πει ο Ανδρέας. Αυτό συνεχίζει να είναι το όραμα του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην οποία απενεμήθη το βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» για τη συνολική και πολύτιμη προσφορά της στον τομέα της παιδικής προστασίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της Εκκλησίας, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού,  εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αρχών στην Ελλάδα, εργαζόμενοι κι εθελοντές του οργανισμού.

Συγκινητική ήταν ή στιγμή που δυο γυναίκες ανέβηκαν στο βήμα. Γνωρίστηκαν  πριν από 21 χρόνια. Το χαμόγελο είχε ανοίξει την πόρτα του στην μόλις 1,5 έτους Ισιδώρα. Η Ήβα ήταν τότε 16 χρονών και εθελόντρια. Από τότε είναι αχώριστες. 

Στην ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε πανελλήνια έρευνα της FOKUS BARI με σημαντικά στοιχεία. Μεταξύ αυτών η έρευνα κατέδειξε ότι το χαμόγελο του παιδιού αποτελεί έναν οργανισμό αξιόπιστο που προσφέρει έργο ουσιαστικής σημασίας. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top