Τουρκική προπαγάνδα: «Έλληνες αστυνομικοί βασάνιζαν μετανάστες»

«Πόλεμος» λάσπης από τα τουρκικά δημοσιεύματα

Η τουρκική προπαγάνδα δεν έχει τέλος.  Μετά τα μαϊμού ρεπορτάζ για το Αιγαίο που κατά καιρούς αναπαράγουν τα τουρκικά μέσα,  οι τούρκοι επιτίθενται για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα δημοσιεύοντας ρεπορτάζ για βασανισμό μεταναστών, ακόμα και με μπαταρίες, από Έλληνες αστυνομικούς.  

Ο μετανάστης, γυμνός από τη μέση και πάνω, δείχνει τα σημάδια στην πλάτη του, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Εντιρνέ Χαμπερλερί. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα  οι Έλληνες αστυνομικοί χτύπησαν άσχημα τους μετανάστες, χρησιμοποιώντας ακόμα και καλώδια από μπαταρίες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους άφησαν να γυρίσουν πίσω γυμνούς και τους περιέθαλψαν οι κάτοικοι του χωριού Κιρεμιτσί στην Αδριανούπολη.  

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση    να συμπεριφερθούν οι έλληνες αστυνομικοί στην περιοχή του Έβρου με αυτόν τον τρόπο. Πρόκειται για μία καθαρά και ξεκάθαρη τουρκική προπαγάνδα, την οποία λόγω των ημερών, λόγω των γεγονότων που γίνονται ίσως στην Κύπρο χρησιμοποιούν και αυτόν τον τρόπο για να κερδίσουν ίσως τη δική τους κοινή γνώμη των συμπατριωτών τους», δηλώνει ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης.  

«Πόλεμος» λάσπης από τα τουρκικά δημοσιεύματα προς τη χώρα μας 

Τα βασανιστήρια των μεταναστών από τους Έλληνες αστυνομικούς έγιναν πρωτοσέλιδο στον τουρκικό τύπο. Η εφημερίδα Χουριέτ αναφέρει χαρακτηριστικά :  

«Η ελληνική αστυνομία έστειλε γυμνούς στην Τουρκία τους μετανάστες που χτύπησε».

Μετανάστες καταγγέλουν βασανιστήρια από Τούρκους αστυνομικούς 

Αντιθέτως μετανάστες,  που έφθασαν στη χώρα μας, λίγους μήνες πριν, αποκαλύπτουν στον Βαγγέλη Γκούμα τα μαρτύρια που πέρασαν  στα χέρια όχι μόνο των τούρκων αστυνομικών αλλά και των δουλέμπορων.  

«Σε αυτό το αυτοκίνητο είναι δεκαπέντε άτομα .... Και είσαι μέσα.... Αυτός ο φίλος μου είναι νεκρός. Χωρίς νερό, χωρίς φαγητό. Πέντε ημέρες ήταν στο δάσος. Πέντε ημέρες ήταν χωρίς νερό και φαγητό. Οι Τούρκοι αστυνομικοί δεν είναι καλοί... χτυπάνε τον κόσμο, τον κλωτσάνε…»

Επέλαση Τούρκων: Καταφθάνουν κατά χιλιάδες και ζητάνε άσυλο στη χώρα μας

Την ώρα που οι τούρκοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας,  27 μήνες μετά το πραξικόπημα περίπου 6000 Τούρκοι πολίτες έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top