Βόμβα στο σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου: Πού στρέφονται οι έρευνες

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε κατσαρόλα

Πρώτη δημοσίευση: 07:26

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας βρίσκεται ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε τα ξημερώματα μέσα σε κατσαρόλα σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας, έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Ντογιάκου στον Βύρωνα. Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου, επικοινώνησε με τον κ. Ντογιάκο και του εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Περιπολικό στο σπίτι Ντογιάκου

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν χωρίς να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη, κάτι που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους αξιωματικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων, ώστε να ερευνήσουν εξονυχιστικά τη βόμβα και να φτάσουν στους δράστες. 

Έρευνες των ΤΕΕΜ στο σπίτι Ντογιάκου 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη, πιθανόν λόγο σφάλματος στη συνδεσμολογία, ενώ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής βλέπουν στην ενέργεια αυτή κοινά στοιχεία με τρομοκρατικές ενέργειες του παρελθόντος από τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. 

Αποκλεισμένη η περιοχή γύρω από το σπίτι του Ντογιάκου

Ντογιάκος: «Δεν είχα δεχθεί απειλές τον τελευταίο καιρό»

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος στις πρώτες του δηλώσεις είπε πως ειδοποιήθηκε για την ύπαρξη της βόμβας από την αστυνομία. 

«Ειδοποιηθήκαμε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δε μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, που βρίσκομαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου», είπε.

Πυροτεχνουργός στο σπίτι του Ντογιάκου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος μάλιστα φέρεται να αποδίδει την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στη συσσωρευμένη αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ετών σε βάρος του. 

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Βύρωνα

Πηγές του περιβάλλοντος του αντιεισαγγελέα αναφέρουν ότι ο κ. Ντογιάκος αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα, ενώ τον τελευταίο καιρό φέρεται να μην είχε δεχθεί απειλές, ούτε διαχειριζόταν κάποια δικογραφία που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια αντίδραση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την εξέλιξη της πορείας των ερευνών.

«Η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται από ενέργειες που στρέφονται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας», δήλωσε o υπουργός.

Ποιες υποθέσεις έχει χειριστεί

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε επικριθεί έντονα από τη Χρυσή Αυγή όταν πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή των κατηγορουμένων, ενώ είχε συγκρουστεί και με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου για το αν είναι σύννομη ή όχι η υποψηφιότητά του για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, όπου επελέγη από τους συναδέλφους του. 

Επίσης είχε «ανοίξει» πόλεμο και με τον εισαγγελέα Γ. Αγγελή, ο οποίος στράφηκε εναντίον του με αναφορές, όταν ο κ. Ντογιάκος δεν παρέτεινε τη θητεία του στο τμήμα συνδρομών. Τέλος είναι γνωστό ότι ο κ. Ντογιάκος δε διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τη νυν ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. 

Στο παρελθόν ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ασχοληθεί και με την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος και με τη δικογραφία των άγονων γραμμών, με εμπλεκόμενους τον Αριστοτέλη Παυλίδη και τον συνεργάτη του Παναγιώτη Ζαχαρίου. 

Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: "Δεν τρομοκρατούμαστε"

Ανακοίνωση με την οποία επικρίνει την τρομοκρατική ενέργεια στο σπίτι του αντιεισαγγελέα Ι. Ντογιάκου εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία αναφέρει:

«Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.

Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται.

Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την διαλεύκανση της υπόθεσης».

Το χρονικό της υπόθεσης

Γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και ενημέρωσε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα έξω από το σπίτι του Ι. Ντογιάκου και έδωσε περιθώριο είκοσι λεπτών για την έκρηξη. 

Στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα έσπευσαν άνδρες των ΤΕΕΜ που ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες για τον εντοπισμό του εκρηκτικού μηχανισμού. 

Τελικά εντοπίστηκε μέσα σε κατσαρόλα, η οποία βρισκόταν μέσα σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας, η οποία ήταν σταθμευμένη έξω από την πολυκατοικία του αντιεισαγγελέα. 

Η περιοχή αποκλείστηκε και οι ειδικοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος δεν εξερράγη, καθώς υπήρξε σφάλμα στη συνδεσμολογία. 

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top