Συγκλονιστικές εικόνες από το ναυάγιο στο Αιγαίο - Νεκρά δύο παιδιά

Τραγωδία μόλις 50 μέτρα από τη δυτική ακτή της Τουρκίας

Πρώτη δημοσίευση 22/10/2018 09:45

 

Τραγωδία σημειώθηκε ανοιχτά της Αλικαρνασσού, όταν πλοιάριο που μετέφερε περίπου 30 άτομα, βυθίστηκε μόλις 50 μέτρα από τη δυτική ακτή της Τουρκίας.

Στο φουσκωτό ήταν και πολλά γυναικόπαιδα. Αποτέλεσμα ήταν δύο παιδιά να χάσουν τη ζωή τους. Δεκαεπτά άνθρωποι που επέβαιναν στο σκάφος διασώθηκαν από τη θάλασσα και 17 άλλοι βρέθηκαν στην ακτή, ανακοίνωσε η τουρκική ακτοφυλακή.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Οι εικόνες από το σημείο του ναυαγίου είναι σοκαριστικές. Σε μια από αυτές, διασώστης φαίνεται να κρατά στα χέρια ένα κοριτσάκι. Το βάζει στην άμμο, προσπαθεί να το επαναφέρει, το πιέζει για να βγάλει το νερό και μετά τρέχει στις πρώτες βοήθειες. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν το κοριτσάκι συγκαταλέγεται στους νεκρούς, ενώ η μητέρα του φωνάζει.

Παιδιά έκλαιγαν και φώναζαν τους γονείς τους και προσπαθούσαν να κρατηθούν στην επιφάνεια, ενώ πολίτες δίχως δεύτερη σκέψη έπεσαν στη θάλασσα ώστε να σώσουν όσους μπορούσαν.

«Κάποιοι από αυτούς πνίγηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από τη βύθιση πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες κοντά στην Αλικαρνασσό, ανοιχτά της δυτικής ακτής της Τουρκίας», μετέδωσε  συγκεκριμένα το δίκτυο NTV.

Η ακτοφυλακή δεν έκανε γνωστές τις εθνικότητες των μεταναστών, ενώ οι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top