Υποσιτισμένα άλογα κυκλοφορούν στους δρόμους του Ασπροπύργου

Ζουν υπό άθλιες συνθήκες

Θλιβερές είναι οι εικόνες που μας έρχονται από τον Ασπρόπυργο, όπου δεκάδες αδέσποτα άλογα, ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο Star, αναδεικνύουν ένα   πρόβλημα, το οποίο παραμένει άλυτο εδώ και τέσσερα χρόνια. 

Άλογα παρατημένα από τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες τους, δεμένα σε χωράφια με ξερόχορτα, χωρίς νερό. Άλογα αποστεωμένα, που έχοντας καταφέρει να σπάσουν τα ...δεσμά τους, ψάχνουν για λίγη  τροφή στους δρόμους, στα σκουπίδια, ακόμα και στις αυλές των σπιτιών. 

«Προχτές, βγαίνοντας από το σπίτι να πάω τα παιδιά στο σχολείο , τα εγγονάκια είδα το άλογο μέσα στην αυλή μου. Φανταστείτε το φόβο των παιδιών και το άλογο φοβήθηκε και ήταν και τα αυτοκίνητα. Σηκώθηκε το άλογο φοβισμένο με τα πόδια του ψηλά και καταλαβαίνετε τώρα τι έγινε...», λέει κάτοικος του Ασπροπύργου.

«Υπάρχουν άλογα τα οποία μπορεί να έχουν ιδιοκτήτη, αλλά είναι δεμένα με μια αλυσίδα σε ένα οικόπεδο στο πουθενά, που μπορεί δίπλα να έχει σκουπίδια, να έχει ακατάλληλες συνθήκες για να ζήσουν , δεν υπάρχουν υπόστεγα, είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες», λέει κάτοικος της περιοχής.  

Πολλές φορές, κατά την αναζήτηση της τροφής τους, στις γειτονιές ...άθελά τους βάζουν σε κίνδυνο, ακόμα και τη ζωή των ανθρώπων.

Ο κοινοτικός κανονισμός για τα αδέσποτα ιπποειδή το ορίζει ξεκάθαρα: Άλογο που δεν είναι καταγεγραμμένο, δεν υπάρχει! Οι αρχές αδιαφορούν και το ...αδιέξοδο ξεκινά. 

Το να έχει κάποιος άλογα σε χωράφια με βοσκή, δεν είναι κακό. Το να τα έχει όμως εκτεθειμένα μόνιμα στον ήλιο ,το κρύο ή τη βροχή , χωρίς νερό και τροφή, αυτό είναι κακοποίηση. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι,  να κάνουν πως δεν βλέπουν.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top