Μυτιλήνη: Εθελοντής πυροσβέστης επιχείρησε να τοποθετήσει τον σταυρό

Τον είχαν γκρεμίσει μετανάστες

Σαν το γεφύρι της Άρτας έχει καταντήσει ο σταυρός στην Απελή της Μυτιλήνης. Την ώρα που o εθελοντής πυροσβέστης Λεωνίδας Βοριάς έστησε το σταυρό ξανά, ο κρατικός παραλογισμός συνεχίζεται για το αν έπρεπε να τοποθετηθεί στο σημείο που βρίσκεται ή μερικά μέτρα πιο πάνω.  

Ήταν αυτή η εικόνα με τον γκρεμισμένο σταυρό στην Απελή της Μυτιλήνης, που ανέβηκε στα social media, και εξόργισε τον εθελοντή πυροσβέστη Λεωνίδα Βοριά από τη Χίο.    

«Πήγαμε στο σημείο εκεί και ξεκινήσαμε να ανοίξουμε κάποιο λάκκο για να τον τοποθετήσουμε. Τη συγκεκριμένη στιγμή ήρθε η αστυνομία , μας ρώτησε τι κάνουμε εδώ αν έχουμε άδεια κλπ… τέλος πάντων λέμε παιδιά δεν έχουμε άδεια, τι κάνετε, λέμε ανοίγουμε μια τρύπα να βάλουμε μια συκιά. Μας σταμάτησαν», λέει στο Star ο εθελοντής πυροσβέστης. 

«Ρώτησα, ρε παιδιά είμαστε στην Ελλάδα και στήνουμε ένα σταυρό , δεν κλέβουμε, αν είναι δυνατόν. Η απάντηση των αστυνομικών είναι ξέρετε κάτι ρε παιδιά και εμείς στη θέση σας το ίδιο θα κάναμε και εσείς στη δικιά μας την ίδια θα κάνατε», λέει ο πυροσβέστης.

Τώρα οι επισκέπτες μπορούν να δουν ξανά το σταυρό - ύψους περίπου δύο μέτρων -  πρόχειρα στημένο και να διαβάσουν ευκρινώς το " ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ"  αλλά και το " ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ " που αναγράφονται στις δυο του πλευρές . Επιγραφές που παραπέμπουν ευθέως στην Αγιά Σοφιά. 

Ανέλπιστο σύμμαχο βρήκαν οι κάτοικοι της Απελής στο πρόσωπο του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. 

«Ο σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν άρεσε σε μία ΜΚΟ και τον γκρεμίζουν. Τι βλακεία! Μια κοινωνία που προσβάλλει τις ίδιες της τις ρίζες είναι μία κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι του μέρους να ξαναστήσουν στα πόδια του αυτόν τον υπέροχο σταυρό με θέα τη θάλασσα», έγραψε στο Twitter ο Ματέο Σαλβινί, Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών.  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top