Δίκη Χ.Α: Προστατευόμενος μάρτυρας περίμενε 2 χρόνια για να καταθέσει

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα περιμένει δικαίωση

Απίστευτο είναι το αλαλούμ στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Προστατευόμενος μάρτυρας καταγγέλει αποκλειστικά στο Star το μπάχαλο που βίωσε μέχρι να καταθέσει την ώρα που η μητέρα του Παύλου Φύσσα περιμένει δικαίωση.

Τρία χρόνια τώρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η κυρία Μάγδα παρακολουθεί από κοντά τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η καρδιά της μάτωσε όταν είδε το ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε για τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο γιος της. Με δάκρυα στα μάτια έβλεπε και άκουγε το οπτικοακουστικό υλικό από την μοιραία βραδιά στις 18 Σεπτεμβρίου 2013. 

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα περιμένει με υπομονή να ολοκληρωθεί η δίκη. Να βγει επιτέλους η απόφαση και να δικαιωθεί ο Παύλος τους.

Όμως οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι χρονοβόρες. 

Τι λέει ο προστατευόμενος μάρτυρας 

«Επικοινώνησα με το γραφείο που ήταν υπεύθυνο για την προστασία μαρτύρων γιατί κάποια στιγμή ήθελα να κάνω ένα ταξίδι και τους λέω παιδιά πρέπει να λείψω κάποιες μέρες έχουμε κάποιο νεότερο για το πότε θα καταθέσω; Και μου λένε δεν γνωρίζουμε ακόμα, θα σας ειδοποιήσουμε εμείς και ήδη είχαν περάσει δύο χρόνια, μπορεί και παραπάνω». 

Ακόμα και  αυτός ο προστατευόμενος μάρτυρας σήκωσε τα χέρια ψηλά. Όπως διαβάσατε, επί δυο χρόνια δεν ήξερε πότε θα καταθέσει. Και δεν είναι ο μοναδικός. Δεκάδες μάρτυρες προστατευόμενοι και μη, τρία χρόνια τώρα περιμένουν  να κληθούν στο δικαστήριο. Το αλαλούμ το επιδεινώνουν οι συνεχείς διακοπές της δίκης. Πρέπει να ληφθούν μέτρα, υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Η δίκη της Χ.Α που διεξάγεται άλλοτε στο εφετείο Αθηνών και άλλοτε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, έχει 68 κατηγορούμενους.

Περιλαμβάνει 33 δικογραφίες, ανάμεσά τους και αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Από τον περασμένο Ιανουάριο η δίκη συνεχίζεται με τα αναγνωστέα έγγραφα.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top